Träningstips för gravida

En av de främsta utbildarna inom träning för gravida i Sverige är barnmorskan och träningsinstruktören Maria Wigbrant. Wigbrant utbildar alla SATS personliga tränare i hur gravida bör träna och vilka rekommendationer som finns. Maria Wigbrant har lärt mig så oerhört mycket. Innan jag själv blev gravid var hon min guru. Nu efter två egna graviditeter har jag så pass mycket egen erfarenhet att jag lättare kan ge andra gravida tips på hur de ska tänka kring sin träning och vilka studier och generella rekommendationer det finns. I slutändan gör alla som de själva vill men det är alltid bra att ha fakta att luta sig tillbaka mot. Wigbrant har tillsammans med vår gemensamma kollega Jonas Lissjanis skrivit boken Stark, Glad, Gravid som är min bibel inom gravidträning.

I morse gästade Maria Wigbrant SVT:s Gomorron Sverige och tipsade om träning för gravida, vad som är viktigt att tänka på och vilka myter man inte ska gå på.

Klicka på bilden för att komma till klippet.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer