17 FFS!

Nu jädrar är jag på banan när det gäller löpning. Eller alltså, på bandet. 🙂
Dagens pass:
10 min jogging 9km/h
5*1min 17km/h
Det sved i lungorna men jag klarade alla 5! Hoppade av bandet 30sek mellan varje intervall och hann återhämta mig innan nästa minut. Nu är målet att klara 10 stycken på raken med 30sek vila mellan. Mitt huvudmål med löpningen under februari och mars är milen under 45min. Det är en helig gräns för mig.
Styrka efteråt:
10 Stepup/sida på hög låda (ca 1m) med 4kg-kettlebell i varje hand. Övningen synkroniseras med armlyft åt sidan med kettlebellsen rakt ut åt sidan.
Superset med 10 upphopp på lådan med kettlebellsen i händerna, avsluta med 10 upphopp utan vikt.
Vila tills andningen stabiliserats och upprepa 2 ggr till.
Utfall framåt med 4kgs-kettlebells i händerna synkroniserat med lyft åt sidan i det främre nedersta läget. Stark hållning!
Superset med Knäböj med kettlebellsen i händerna synkroniserat med bicepscurl och axelpress. 10 reps per sida och övning.
Frontböj (Knäböj med stången framför halsen, armbågarna pekandes rakt framåt med korsade underarmar) superset med snabba sidohopp över steplåda. 20 reps per övning.
Jag förstår att det är svårt att se vad jag menar men jag försöker skriva så tydligt som möjligt. Det bästa är om Hans kan fota någon gång men jag tränar alltid själv ju. Jag kör sällan enbart traditionella basövningar utan jag tycker om att kombinera och blanda hejvilt mellan explosiva övningar och balansmoment. Träning behöver inte vara långtråkigt, i så fall kör du inte tillräckligt hårt. 🙂
Föresten finns det massa frågor med svar i kommentarsfältet om intervallträning och styrketräning för er som är nyfikna. Scrolla ner och klicka på kommentarer till inläggen från igår.

Relaterade inlägg:

Videoblogg med Walking Bad från Blogger Boot Camp

Jag har lovat att filma alla övningar från det pass som jag körde på Blogger Boot Camp i lördags. Detta blir en liten microvariant i filmform på 5,5 minut (som man måste se för att förstå upplägget så kolla på filmen innan ni ställer frågor) och så specificerar jag passupplägget i text också. Det var över […]

Läs mer

Videoblogg från dagens backlöpning

Läs mer

Videoblogg: hemmaträning för rygg och axlar med pulshöjare

I dag bjuder jag på en av tre delar av mitt hemmaträningspass igår kväll. Jag är så tacksam att jag har grejer hemma att kunna plocka fram när träningsinspirationen kommer men möjligheten att gå till gymmet inte finns. Hemmaträning FTW! Föresten har jag en ny utmaning. Hopprep!

Läs mer