Dagens Sixten

Idag har Sixten beställt sitt första pass! Han fick sitta i mammas knä med en vit skärm bakom sig när polisen skulle fotografera honom. Första bilden såg Sixten lite skeptisk ut. Polisen föreslog att vi skulle ta en ny bild, då blev Sixten glad, sträckte på sig och så blev det ett bra foto.
Om cirka en vecka får jag ett SMS att passet är klart och kan hämtas ut i Nacka strand.
På väg till Polisstationen fick vi åka buss med trappsteg för första gången. Det är verkligen inte helt lätt ska jag säga er! Först stannar bussen för långt från trottoaren så att jag måste lyfta upp till första steget. Sedan är sätena på barnvagnsutrymmet nedfällda så det blir så trångt att jag inte når att fälla in dem när jag väl har dragit upp vagnen fyra steg. Till slut så ska ytterligare en vagn ombord vid nästa hållplats och då måste jag vända vagnschabraket. Det är tur att min Teutonia kan vända på en femöring! Tacka vet jag innerstadsbussarna och 71:an!
Idag tränade vi på förmiddagen, som vanligt. Det är perfekt att kunna lämna in Sickan 45 min och hinna köra styrketräning, amma en kvart och sedan gå på SatsBaby där Sixten ligger på sitt täcke framför steplådan.
Idag var det ett lagom styrkepass tillsammans med Anna (som också leder babypasset). Vi körde latsdrag, sittande rodd och avslutade med hög rodd och pullover som ett superset.
Jag satsar alltid hårdast på konditionsdelen av babypasset eftersom jag prioriterar förbränningsträningen mest ett tag till. Även om jag inte vill gå ner mer i vikt nu (väger 4 kilo mindre nu än när jag blev gravid förra hösten) vill jag fortsätta vara så “hård” i kroppen som jag är nu och samtidigt bygga upp muskelmassa och styrka motsvarande den jag hade för ett år sedan. I slutändan kanske det betyder att jag går upp tre kilo, helt okej, om det är tre kilo muskler!
Sixten och jag hade en lunchdate med min vän Maria idag. Vi har känt varandra sedan en dag på sommarlovet, mellan första och andra klass på Stureskolan i Örebro. Vi var helt oskiljaktiga genom låg- och mellanstadiet. I sjätte klass flyttade min familj från Örebro till Stockholm och vi gled ifrån varandra. Trots min dåliga förmåga att hålla kontakt med mina vänner har vi träffats oregelbundet under åren. Nu bor Maria här i Stockholm och är lycklig med sin pojkvän. Jag är så glad för hennes skull och hoppas vi kommer träffas oftare!
Marias mamma är tandläkare och har längtat efter att få skämma bort ett barn med tandgrejer. Sixten fick massa fina bebistandborstar och smaskig tandkräm från henne. Tack! Om bara någon månad kanske den första tanden kikar fram…
Vi åt lunch på Coffeehouse by George i Sickla. De har ett koncept där man komponerar sin egen sallad. Det gillar jag! Rekommenderas starkt!
Ikväll myser vi två vuxna med varandra och tar igen den kärlek vi missade att visa varandra förra veckan när livet var lite upponer.

Relaterade inlägg:

Videoblogg med Walking Bad från Blogger Boot Camp

Jag har lovat att filma alla övningar från det pass som jag körde på Blogger Boot Camp i lördags. Detta blir en liten microvariant i filmform på 5,5 minut (som man måste se för att förstå upplägget så kolla på filmen innan ni ställer frågor) och så specificerar jag passupplägget i text också. Det var över […]

Läs mer

Videoblogg från dagens backlöpning

Läs mer

Videoblogg: hemmaträning för rygg och axlar med pulshöjare

I dag bjuder jag på en av tre delar av mitt hemmaträningspass igår kväll. Jag är så tacksam att jag har grejer hemma att kunna plocka fram när träningsinspirationen kommer men möjligheten att gå till gymmet inte finns. Hemmaträning FTW! Föresten har jag en ny utmaning. Hopprep!

Läs mer