Dagens träning

Styrketräning på SATS Sickla idag. Temat för dagen var superset, alltså två övningar på raken utan vila mellan.
Övningar:
Knäböj: 20, 30, 40, 40 kg
Stepup på låda: 10 reps/ben*3
Benspark: 15, 20, 25 kg
Knäböj utan vikt: 15 reps*3
Framåtlutad pullover med stång i cable: 15 kg*3
Tricepspress med stång i cable: 12,5, 10, 10 kg
Bicepscurl med hantel: 11 kg*3
Armhävning, excentriskt på tå, koncentriskt på knä: 15 reps*3
Raka marklyft med hantlar: 14 kg*3
Höftlyft: 15 reps*3
När man supersetar övningar höjs intensiteten (passet blir hårdare), tidsåtgången effektiviseras och man får en ökad konditionseffekt.

Relaterade inlägg:

Videoblogg med Walking Bad från Blogger Boot Camp

Jag har lovat att filma alla övningar från det pass som jag körde på Blogger Boot Camp i lördags. Detta blir en liten microvariant i filmform på 5,5 minut (som man måste se för att förstå upplägget så kolla på filmen innan ni ställer frågor) och så specificerar jag passupplägget i text också. Det var över […]

Läs mer

Videoblogg från dagens backlöpning

Läs mer

Videoblogg: hemmaträning för rygg och axlar med pulshöjare

I dag bjuder jag på en av tre delar av mitt hemmaträningspass igår kväll. Jag är så tacksam att jag har grejer hemma att kunna plocka fram när träningsinspirationen kommer men möjligheten att gå till gymmet inte finns. Hemmaträning FTW! Föresten har jag en ny utmaning. Hopprep!

Läs mer