Klappat & Klart: Vårruset 2011

Idag är det tungt i benen. 🙂
Det stora regnovädret som drabbade Stockholm igår hann tömma sina depåer innan jag hann fram till universitetsområdet igår kväll. Prickig på ryggen av alla pölar som skvätte upp eftersom min cykel saknar stänkskärmar. Extra vikt ni vet.
Jag mötte Lisa vid cykelställen och vi tog sällskap upp till startområdet. De andra tjejerna i gruppen anslöt efter hand och vid 1830 var vi fulltaliga. Efter en kissning (obligatoriskt innan löpning) och väskinlämning stod Lisa och jag näst längst fram på startlinjen. Jag stod faktiskt precis bakom snygga Anna Haag, skidåkaren ni vet.


När startskottet gick såg jag knappt susen av Anna, som säkert vann hela loppet, men däremot tog jag rygg på MarathonLisa. Lisas ambition (eftersom hon joggade Göteborgsvarvet i lördags på en tid som skulle göra många avundsjuka och med tanke på hennes mål i år; Stockholm marathon på lördag under 3.30) var att hålla 4.30 per kilometer, cirka 22.30 på hela loppet med andra ord. Vi båda kände direkt att 4.30 var i långsammaste laget, jag hade riktigt pigga ben första två kilomtrarna; 3.56 och 4:07. Mellan 2 och 3 km kändes det tyngre men vid en utförslöpa efter 3 plockade jag placering efter placering. Lisas knallrosa linne syntes några meter framför hela tiden och var under hela loppet min morot. Det är mitt allra bästa tips till lopp: hitta en inspirerande rygg att haka på och håll i hela vägen!
När jag passerade sista kilometerskylten och kollade på klockan insåg jag att det skulle kunna gå vägen; 4.20 kvar till 22 och jag la i min sista växel. Innan vi svängde upp på målområdet plockade jag några placeringar till och när jag äntligen passerade mållinjen visade både min och Vårrusets klocka 21.47. 13 sekunder under mitt ouppnåeliga mål!


Jag var så tung i kroppen men fruktansvärt glad. Jag hade aldrig klarat det utan Lisas rosa linne och farthållning. Flera gånger var jag nära att vika mig och lägga mig i bekvämlighetszonen istället för att hela tiden mana på steget liiite för snabbt. I slutändan fungerade mitt tempo även om jag både under loppet och idag känner av mitt ena knä. Alla barnvagnspromenader och löprundor med vagn har tagit ut sin rätt. Måste tänka på bra skor och löptekniken!
Lisa “joggade” i mål ca 10 sek snabbare än jag. Hon uppskattade tjejerna framför till ca 20 stycken, mellan henne och mig var det ca 10 stycken så en placering kring placering 30 känns helt fantastiskt.
Baxter blir 7 månader idag, det glömmer jag bort i bland. Jag har fött två barn på två år men med ett strategiskt träningsupplägg och hög motivation går det att komma i bättre form än innan graviditeterna. 21.47 på 5 km är mitt livs snabbaste lopp. Helt fantastiskt.
Tack tack tack Lisa
Efter loppet åt vi sex tjejer vår picknick; lax, kalkon, bröd och Philadelphiaost. Vi skålade såklart i äppelcider.


Agnes då? Imponerande resultat, såklart!

Relaterade inlägg:

Videoblogg med Walking Bad från Blogger Boot Camp

Jag har lovat att filma alla övningar från det pass som jag körde på Blogger Boot Camp i lördags. Detta blir en liten microvariant i filmform på 5,5 minut (som man måste se för att förstå upplägget så kolla på filmen innan ni ställer frågor) och så specificerar jag passupplägget i text också. Det var över […]

Läs mer

Videoblogg från dagens backlöpning

Läs mer

Videoblogg: hemmaträning för rygg och axlar med pulshöjare

I dag bjuder jag på en av tre delar av mitt hemmaträningspass igår kväll. Jag är så tacksam att jag har grejer hemma att kunna plocka fram när träningsinspirationen kommer men möjligheten att gå till gymmet inte finns. Hemmaträning FTW! Föresten har jag en ny utmaning. Hopprep!

Läs mer