Lofsans Träning

Sedan vi kom hem från BB har vi gått en promenad varje dag. Första dagarna bara några hundra meter och nu, 10 dagar efter förlossningen är vi uppe i flera kilometer och över en timme i duration, både med och utan vagn. Promenaderna kommer jag att fortsätta med som enda belastning förutom bäckenbottenövningarna jag kämpar med hemma för att få ordning på kroppen. Om 2,5 vecka, alltså 4 veckor efter förlossningen, kommer jag mjukstarta med SatsBaby och lättare styrketräning. Så småningom kommer jag att öka vikterna och tuffa till styrketräningen. Nästa steg blir att väva in kortare pass med högintensiv konditionsträning på spinningcykeln för att till slut börja med den träning som sliter mest på kroppen; löpningen.
Denna plan sträcker sig över cirka 12 veckor och bygger på att jag får ordning på bäckenbotten som är helt fucked up för tillfället, ni förstår nog varför… Dessutom hänger detta på att Sixten och jag hittar bra rutiner där vi går på SatsBaby 1-2 gånger per vecka och att Hans kan ta hand om Sixten den timme jag är på gymmet. När Sixten är tre månader får han vara på MiniSats och mysa, och då kan jag börja träna på dagtid.
Mina mål fram till sista december
Att väga 59 kilo. När jag blev gravid vägde jag 59 kilo. Idag väger jag 61 kilo.
Springa milen på 50 minuter. När jag blev gravid sprang jag milen under 45 minuter.
Klara 10 chins. Mitt rekord är 13 stycken. Gravid i vecka 40, med 10 kilo viktuppgång klarade jag en.
Omfördela fettdepåerna. Minska fettprocenten och öka mängden muskelmassa. Jag kommer att mäta från utgångsläget och rapportera fortgående.
Få fram synliga magrutor igen. Jag har oförskämt fin mage redan 10 dagar efter förlossningen, och är extremt nöjd med hur magen ser ut och återhämtar sig.
Allra ödmjukast: Komma i mina gamla kläder, framförallt mina jeans. Jag saknar mina kläder!
Jag kommer att skynda långsamt, även om jag vill vara i form redan imorgon. Mitt jobb som personlig tränare är extremt fysiskt krävande. Mitt mål är att börja ta några kunder i veckan redan i november, men det bygger på att jag kommer i form så att jag orkar passa tunga vikter och dessutom vara en god förebild.
Det viktigaste för mig är att min kropp orkar och kan det hjärnan vill. Min kropp ska vara en möjlighet, inte ett hinder!

Lofsans mage för 3,5 år sedan.

Lofsans mage för 3,5 år sedan.


Lofsans kropp för exakt 1 år sedan.

Lofsans kropp för exakt 1 år sedan.

Relaterade inlägg:

Videoblogg med Walking Bad från Blogger Boot Camp

Jag har lovat att filma alla övningar från det pass som jag körde på Blogger Boot Camp i lördags. Detta blir en liten microvariant i filmform på 5,5 minut (som man måste se för att förstå upplägget så kolla på filmen innan ni ställer frågor) och så specificerar jag passupplägget i text också. Det var över […]

Läs mer

Videoblogg från dagens backlöpning

Läs mer

Videoblogg: hemmaträning för rygg och axlar med pulshöjare

I dag bjuder jag på en av tre delar av mitt hemmaträningspass igår kväll. Jag är så tacksam att jag har grejer hemma att kunna plocka fram när träningsinspirationen kommer men möjligheten att gå till gymmet inte finns. Hemmaträning FTW! Föresten har jag en ny utmaning. Hopprep!

Läs mer