Mål på Lidingöloppet

Jag börjar idag direkt sätta upp ett mål för Lidingöloppet. När jag sätter upp mål så gör jag alltid det enligt denna modell:
Specifikt
Mätbart
Accepterat
Realistiskt
Tidsbestämt
Mitt mål på Lidingöloppet är att springa i mål på 2.35-2.45. Då är jag supernöjd! Jag har sprungit 30 km en gång tidigare, tre varv på tian i Hellas och då sprang jag på 2.45. 2.35-2.45 nu fyra år senare känns helt klart realistiskt. Det som jag känner är min svaghet är min bäckenbotten efter två täta förlossningar, när jag pressar mig extremt hårt i löpningen under lång tid så får jag svårt med kontakten. Jag ska lägga extra fokus på knipövningar framöver och om inte annat får jag göra ett litet besök i skogen halvvägs.
Ikväll ville jag testa tempot i benen. Min ambition var att hålla 5:00-tempo, alltså 50 minuter per mil. Jag försökte hitta det tempo jag skulle kunna hålla i 3 mil men 5:00 var lite för snabbt. När jag sprungit 12 kilometer runt Riddarfjärden och Hornstull snittade klockan på 5:25 per kilometer. Då har jag joggat 12 kilometer i ett tempo jag skulle kunna prata i och inte varit andfådd när jag stannat. Det enda jag tycker var jobbigt i löpningen var musklerna på framsidan strax nedanför knäet. Jag hoppas de hinner vänja sig på en månad.
Kul att några av er också gillar Hollywoodfruar. Jag älskar dramat.

Relaterade inlägg:

Videoblogg med Walking Bad från Blogger Boot Camp

Jag har lovat att filma alla övningar från det pass som jag körde på Blogger Boot Camp i lördags. Detta blir en liten microvariant i filmform på 5,5 minut (som man måste se för att förstå upplägget så kolla på filmen innan ni ställer frågor) och så specificerar jag passupplägget i text också. Det var över […]

Läs mer

Videoblogg från dagens backlöpning

Läs mer

Videoblogg: hemmaträning för rygg och axlar med pulshöjare

I dag bjuder jag på en av tre delar av mitt hemmaträningspass igår kväll. Jag är så tacksam att jag har grejer hemma att kunna plocka fram när träningsinspirationen kommer men möjligheten att gå till gymmet inte finns. Hemmaträning FTW! Föresten har jag en ny utmaning. Hopprep!

Läs mer