Tankar kring intervallträning och styrketräning

  • Intervallträning i samband med styrketräning ökar passets totala kaloriförbrukning.
  • Intervallträning ökar din förbränning flera timmar efter passet.
  • Ett kombinerat pass varierar din träning så att du inte tröttnar.
  • Välj ordning efter vad du prioriterar; bygga muskler=kör efter styrketräningen, förbättra konditionen eller förbränna så många kalorier som möjligt=före styrketräningen.
  • Välj maskin efter intresse: löpband, crosstrainer, cykel eller roddmaskin.
  • Använd pulsband om du vill beräkna kaloriförbrukning eller se pulsen. Det brukar finnas att låna i receptionen och kan synkas med konditionsmaskinen.
  • Använd antingen maskinens förinställda intervallprogram eller kör ett eget.
  • Värm upp 10 min, ställ in hastigheten/motståndet på en nivå som är riktigt jobbig att hålla. Kör 1-3 min beroende på ambition. Vila 30 sek-1 min mellan varje då du antingen vilar helt eller bara sänker nivån. Upprepa 5-15 gånger beroende på ambition. Varva ner 5 min och sedan är det dags att styrketräna eller stretcha.
  • Kör hellre 20 min riktigt intensivt än 40 min lite lagom. Det ska bränna i lungorna.
  • Intervallträning utomhus kan bedrivas uppför en trappa, en backe eller på platt underlag. Bestäm sträcka eller tid i förväg och rusa i väg! Upprepa 5-15 gånger
Det behöver inte vara så här extremt men det är ett bevis på att det fungerar; Intervaller byggde denna kropp…

Relaterade inlägg:

Videoblogg med Walking Bad från Blogger Boot Camp

Jag har lovat att filma alla övningar från det pass som jag körde på Blogger Boot Camp i lördags. Detta blir en liten microvariant i filmform på 5,5 minut (som man måste se för att förstå upplägget så kolla på filmen innan ni ställer frågor) och så specificerar jag passupplägget i text också. Det var över […]

Läs mer

Videoblogg från dagens backlöpning

Läs mer

Videoblogg: hemmaträning för rygg och axlar med pulshöjare

I dag bjuder jag på en av tre delar av mitt hemmaträningspass igår kväll. Jag är så tacksam att jag har grejer hemma att kunna plocka fram när träningsinspirationen kommer men möjligheten att gå till gymmet inte finns. Hemmaträning FTW! Föresten har jag en ny utmaning. Hopprep!

Läs mer