10 vanliga orsaker till att människor inte lyckas med sin styrketräning

Här är 10 vanliga orsaker till att människor (i detta fall tänker jag särskilt på kvinnor) inte lyckas med sin styrketräning och att få de resultat som man förväntar sig. Dessa tankebanor, fällor och situationer återkommer flera gånger dagligen hos oss coacher med de klienter som vi jobbar tillsammans med online i Lofsangruppen.
 
 


Man har inte tillräckligt mycket tålamod. Styrketräning 3 gånger per vecka i 8 veckor=24 träningspass vilket inte kommer att hinna göra skillnad.
 
 Man tränar alltid samma pass hela tiden eller har alltid ett helt nytt pass utan någon som helst röd tråd över tid.
 
 Man överskattar träningen i gymmets effekt, du behöver sällan äta mer när du tränar, däremot noggrannare.
 
 Man går “all in” eller gör ingenting. Med “lagom” kommer man väldigt långt om man gör det under längre tid.
 
 Man tror att man har fel på sin ämnesomsättning eftersom man inte kan äta vad man vill utan att gå upp i vikt.
 
 Man tror att man kan äta hursomhelst så länge som man tränar flera gånger i veckan.
 
 Man äter för lite med syfte att få mer synliga muskler men om man inte har några muskler som kan synas blir man ännu svagare av att underäta.
 
 Man tror att man inte äter tillräckligt mycket protein och därför inte får större muskler men i själva verket äter man för få kalorier från bra källor för att kunna bygga massa.
 
 Man tror att proteintillskott kommer att öka muskelmassan men glömmer att stimulera muskeltillväxten med tung styrketräning i första steget.
 
 Man försöker konditionsträna fram muskelmassa eftersom man inte vill bli “för stor”. Muskler är svåra att bygga och skapas framförallt inte på löpbandet.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer