5 tips för att skapa träningsmotivation

På morgonens TV4 Nyhetsmorgon pratade Jessica Almenäs och jag om träningsmotivation och jag delade med mig av 5 tips för att skapa träningsmotivation.
1.) Köp nya träningskläder.
Välj kläder du känner dig bekväm i och som du blir glad av att se. Välj en skön behå som ge bra stöd och skor anpassade för det du ska träna. Med bra utrustning blir det både roligare att träna och du minskar risken för skador.
2.) Läs träningsbloggar.
Det finns många riktigt välskrivna bloggar inriktade på träning. Hänger du hellre på instagram kan du lätta hitta internationella profiler också genom hashtags.
3.) Testa dig på något du vill förbättra dig på.
Välj ut ett par moment du tycker är roliga och värdefulla för dig och se var du befinner dig. Det kan vara lite läskigt men det är en skön känsla när du efter 4 veckor testar dig igen och ser att du faktiskt förbättrar dig. En PT är duktig på att hjälpa dig formulera mål som är rimliga men fortfarande utmanande.
4.) Prova en ny träningsform.
Oavsett om du vill bli starkare eller få bättre kondition så finns det massor av träningsformer som är effektiva. Alla gillar inte att springa eller gå på gymmet.
5.) Planera in din träning så som du bokar möten.

Det bästa är att ha en träningsdejt som du ogärna bokar av, tex med grannen, en kollega eller någon annan som du känner dig oartig om du ställer in med.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer