5 tips när du väljer PT och matchmaking

Det blir allt vanligare att träna med Personlig Tränare. Numera finns både tränare man träffar på riktigt och tränar med och såna man har mailkontakt med. Jag jobbar på Sats och mina kunder är medlemmar där. Jag är på Södra Station och tar emot kunder där. Vissa PTs gör hembesök, möter upp i en park eller hyr in sig på ett gym. När du väljer PT är detta 5 bra tips att tänka på:
1.) Titta på vilka utbildningar PTn har. Var, hur och när har PTn utbildat sig?
2.) Vilken erfarenhet har PTn? Hur länge har hen jobbat? Med vilka typer av kunder? Har PTn egen erfarenhet av det du vill satsa på?
3.) Hur populär är PTn? Är det lätt att få tider, är schemat flexibelt?
4.) Vilka referenser har PTn? Fråga runt och be om referenser och feedback från gamla och nuvarande kunder.
5.) Välj en PT som du “klickar” med, speciellt om ni ska ses regelbundet. Den sociala kemin är väldigt viktig, både gällande tillit och att PTtiden ska vara en energikick. Alla människor passar inte med alla.
Eftersom det i mitt jobb som PT ingår att lägga upp träningsprogram, göra kostanalyser och coacha inför lopp så hoppas jag att ni förstår att jag inte kan sitta och svara på mail från bloggläsare med individuella frågor. Då skulle jag varken ha tid att jobba med mina PTkunder eller ta hand om mina barn. Jag tycker att jag är väldigt generös med att dela med mig av träningsupplägg, övningar och liknande här i bloggen men just nu får jag 60-70 mail per vecka med frågor. Jag har verkligen inte möjlighet att sitta och svara på varje mail men jag får väldigt mycket inspiration till blogginlägg eftersom det är många återkommande ämnen. Jag hoppas ni alla har förståelse för detta.
Jag vet att det finns flera PTs som jobbar online som läser min blogg så ett förslag är att ni lämnar en kommentar till detta inlägg där ni presenterar er och berättar med ett par meningar om er inriktning så kan de läsare som vill ha hjälp online kontakta er. Kom ihåg att lämna mailadress eller hemsida i texten. Min blogg är en av Sveriges största träningsbloggar så det är onekligen en bra marknadsföringskanal. Lite matchmaking så där.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer