Apropå kvinnligt

I kommentarsfältet ventilerar ni er syn på kvinnlighet. Vissa gillar muskler på tjejer. Andra inte. Vissa är avundsjuka medan andra är nöjda men blir inspirerade till förbättring. Bambi frågade också sina läsare om deras syn på kvinnlighet och fick liknande svar som jag.
Jag funderar över följande kommentarer:

  • Att jag ser ut som bodybuilder.
  • Att jag är muskulös.
  • Att jag har små bröst.
  • Att min kropp är okvinnlig.


… Och då tänker jag så här:
Jag har burit två barn i min mage. Jag har genomfört två förlossningar med 14 månader mellan. Mina bröst har ammat två barn. Min kropp är min kropp. Oavsett om andra tycker att den är kvinnlig eller inte så har den gett mig två söner. Den orkar bära, leka, lyfta, springa. Den är stark. Den är uthållig. Den är naturlig.
Och ja. Jag tycker att min kropp är kvinnlig. Fast jag hade älskat den även om den inte var det. Man måste älska sig själv om någon annan ska kunna göra det.

Bilderna ovan är tagna dagen efter Hans och mitt bröllop när vi tillbringade en hel dag på Njuta Spa i Nacka Strand.

Relaterade inlägg:

Bröllopsminnen

Nu ikväll har jag tittat på SVT play för att se klippen från prinsessan Madeleines bröllop. Trots att jag egentligen tycker att det är lite töntigt att den svenska monarkin och kungliga bröllop är så regisserade så kan jag inte hjälpa att jag älskar att se människor så lyckliga. Det kan väl inte bara vara […]

Läs mer

Tack!

Ett stort tack för att ni var med på vår dag. Producerad av Galej Produktion

Läs mer

Bröllop: Ringen

Vi designade våra förlovningsringar själva för två år sedan och inför bröllopet ritade vi min vigselring också. Ringen i mitten är min förlovningsring, med en stor sten för varje man i mitt liv. Förlovningsringen omsluts av två ringar med en stenrad på varje sida. Dessa två sitter ihop på baksidan så pass tajt att förlovningsringen […]

Läs mer