Axelövning för gravida och andra

Som en motvikt till de ytliga reseinläggen från New York om shopping, mat och upplevelser som följer i veckan bjuder jag på min favoritövning för axlarna. Denna passar gravida särskilt väl eftersom man inte pressar uppåt. Generellt ska man undvika tunga pressar över huvudet i andra halvan av graviditeten. Starka axlar är bra för både hållning och att orka sitta och amma länge sedan när bebisen väl är ute. Fast starka axlar behövs ju alltid, gravid eller inte. Jag rekommenderar minst två till tre specifika axelövningar i veckan men variera så att du får med både baksida, utsida och framsida av axelmuskulaturen. I denna övning engageras framförallt utsida och framsida axel.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer