Axelpress och enarmssvingar

Jag har lovat flera av er (bl.a. Teresa som köpt hem utrustning till vardagsrummet) att visa mer övningar som man kan göra med kettlebells. De allra flesta övningar jag visar med hantlar går att göra med kettlebells men olika typer av svingar är både mer effektivt och roligare att göra med kettlebell.
Med andra ord; axelpressen i klippet nedan kan du lika gärna göra med kettlebell som med stång men svingarna efteråt är lämpligast att göra med kb.
Tänk på att rörelsen ska utgå från höften och att hålla upp bröstet hela tiden så att du inte fäller i höften.

Nu ska jag fortsätta packa upp kartongerna med mina skor; var ska allt få plats?!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer