Barnmorskan, Runners store och Maria

Dagens mamma & Sixten


Dagens Sixten i hoodie från Debenhams, cargobyxor från Polarn o. Pyret och Adidasskor


Dagens mamma har en period nu där hon känner sig svullen och gigantisk så hon blir glad när ni skriver hur fin hon är!


Idag hade vi en dejt med barnmorskan på Mama Mia. Jag är så förvirrad just nu. Gick förbi porten och fortsatte uppför backen häromdagen och förstod inte varför H frågade vart jag var på väg. Hem?! Jag hade i alla fall tagit fel på tiden idag så vi fick en halvtimme att fördriva inne på Bonti innan mötet.
Dagens besök innehöll:
-Provsvarsresultat: R-negativ med ett positivt barn vid första graviditeten innebär att jag kommer att bli kallad till ytterligare en provtagning i vecka 29.
-Blodprov för att undersöka järnvärde: 112, måste bli bättre på att ta mina järntabletter.
-Lyssna på hjärtslag: 148 snabba slag per minut.
-Blodtryck: lågt.
-Känna på livmodern: den når till naveln, lagom stor!

Efter barnmorskan gick vi ner till Hötorget och åt kebab. Sixten äter brödet och några små bitar kött men helst sin fruktpåse från Ellas kitchen. Efter Hötorget gick vi ner till Runners store på Vasagatan och tittade på lite nya träningskläder. Jag köpte ett par grymma löpartights från Salomon och en tröja. De ska jag ha i morgon när jag flyttat ut kvällens Crosstraining från Sats i Sickla till Hammarbybacken. Det kommer att bli ett riktigt bra pass med tuffa utmaningar. Någon som vill följa med och köra med mig och deltagarna?
Efter att ha köpt med oss fika gick vi hem och låste upp för min kompis Maria som satt i trappen och väntade på oss. Vi fikade, pratade, skvallrade och lekte med Sixten. Sixten gillar henne skarpt! Jag med. Maria är min överlägset äldsta kompis. Jag minns när hon och hennes syster kom till fritids första dagen när de flyttade hem till Sverige från Saudiarabien. Sedan den dagen är vi oskiljaktiga vart vi än i världen befinner oss.

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Baxters 2-årskalas

Om jag tidigare känt mig lite ledsen över att vi inte haft något ordentligt kalas för Baxter sedan han föddes så har alla de känslorna försvunnit efter det brakfirande han fick idag. Vi hade två intensiva timmar där våra och Baxters familjer och vänner var på besök med paket, tårtor och bullar i all oändlighet. […]

Läs mer

För 2 år sedan – Baxters förlossningsberättelse

I natt var det exakt 2 år sedan jag låg hemma på Kammakargatan med värkar och Baxter på väg ut från magen. Det var ett omtumlande dygn där jag både hade hand om Sixten som nybliven 1-åring, födde mitt andra barn tillsammans med min syster Agnes som coach och mognade något oerhört, jag växte upp […]

Läs mer