Barnmorskerapport

På bussen på väg till barnmorskan (BM) började jag känna mig lite yr. Och varm.
När jag väl var framme höll jag på och svimma. BM mätte blodtrycket som var väldigt lågt. Resten av besöket låg jag ner på britsen. Hon tog blodprov och järnnivån var bra trots att jag slutat med järntabletterna, det kändes skönt.
Magen har växt lite sedan senaste tillfället, SF-måttet är 29 cm. Jag ligger fortfarande under kurvan och kommer nog göra det sista 8 veckorna också.
Shrimpys hjärta slog 140 slag/minut. Som vanligt. Han sparkade mot dopplern så det tjongade i väggarna i BM:s rum.
Ny blodtrycksmätning-fortfarande lågt. Jag trodde jag skulle kräkas och fick lite vatten.
Shrimpy ligger fortfarande med rumpan uppåt och huvudet nedåt men han har utrymme att vända på sig. Vi pratade lite om sommaren. BM tror att mina kraftiga sammandragningar gör att jag inte behöver bli igångsatt som många förstföderskor blir när de gått 14 dagar över BF. (10/8 för min del). Hon sa att det inte är helt otroligt att han kommer lite före BF till och med.
Vi får väl se.
Ny blodtrycksmätning visar fortfarande lågt men vi avslutade mötet så att Kärleken och jag kunde gå ner och äta något. Klippoteket som vanligt.
Jag åt 3 pannkakor med sylt och grädde.
Eftersom Hans hade cyklat från jobbet tog jag jag bussen hem själv. Fick ett nytt blodtrycksfall och ligger nu placerad i ryggläge i sängen. Fötterna högt så att blodet ska rinna upp till huvudet igen. Känns som att fingrarna är helt tomma på blod och energi.
Mina planer för fredagseftermiddagen blev precis klara. Vila vila vila.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer