Bellmanstafetten 2011 Team Lofsan

Gud vad trött jag är nu, här när jag ligger i sängen nyduschad. Jag är sjukt nöjd med vårt lags resultat och alla tjejer kämpade så fruktansvärt bra. Det var en tuff bana tycker jag, inte speciellt snabb och det var riktigt varmt ute på ängarna. Det härliga med Bellmanstafetten är att det är så extremt blandat startfält; allt från Sverigeeliten till damer som joggar till 10-åriga hockeykillar. Alla kämpar lika mycket utifrån sina förutsättningar.
Vi hade lilla Emmy på vår startsträcka, hennes klocka krånglade och hon missade kilometerskyltarna och trodde hon hade sinkat hela laget när hon gick i mål. När jag sa att hon sprungit på 21.42 blev hon förvånad men jätteglad. Hon hade känt sig så tung och långsam men i själva verket hade hon sprungit fort! Emmy växlade till min syster Agnes som sjätte tjej i damklassen.
Agnes var vårt wildcard eftersom hon tränar till längre sträckor men det var viktigt för mig att ha med henne i laget eftersom hon alltid är så positiv och peppande lagmedlem. Agnes kämpade till sitt yttersta och lyckades bibehålla vår placering, det var hennes uppgift. Hon växlade över till mig på 23.53 och jag började jaga.
Mitt mål var en tid under 22 minuter och att knappa in på lagen framför oss, jag lyckades inte minska avståndet till laget på femte plats men däremot växlade jag över till Lisa på 21.50.
Jag hade satt våra två starkaste kort på de två sista sträckorna, ett bra beslut känner jag. Lisa jagade i kapp 30-45 sekunder upp till lagen på fjärde och femte placering och växlade till Johanna på 20.51. Johanna har inga mentala spärrar, hon kör tills hon stupar. Johanna lyckades minska avståndet till framförvarande lag och spurtade sig in på 21.10.
Lagets totala tid blev 1.49.34, 26 sekunder under vårt mål på 1.50.00, det räckte till en enormt hedrande sjätteplats med fem “riktiga” tävlingslag framför oss och jag som lagledare är stolt och imponerad över “mina” tjejer. Alla gjorde sitt bästa och presterade så nära sitt maximala som det går och det är viktigast tycker jag.

Efter loppet sker ju egentligen dagens höjdpunkt; nämligen picknicken. Gazpachio, bröd, pesto, skinka och massa gott dukade vi upp bredvid målrakan och fick både underhållning och ny energi.
Nästa år ställer Team Lofsan upp igen såklart, kanske får jag se någon av er på startlinjen? Dam, herr eller mixedklasser finns att välja på och 5 km är en sträcka som ALLA kan ta sig runt, om så krypandes. Det vore så inspirerande om åtminstone ETT lag bestämmer sig för att köra Bellmanstafetten 2012.

Stort tack tjejer för ett fantastiskt väl genomfört lopp! Varje sekund räknas när man är i ett lag och tack vare just DIN prestation nådde vi vårt mål.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer