Brunch med Mama, Louise Hallin och Pampers

När jag kom hem från min träningsvecka på Playitas så kastade jag mig rakt ut i hetluften direkt med 3 lite större projekt som gick av stapeln i tisdags. På morgonen satt jag i studion och spelade in den stora nyheten till Träningspodden som släpps på tisdag som vanligt. Ni som älskar kost, hälsa och vill lära er mer om kroppen och livsstil kommer verkligen att gilla våra nya inslag kan jag lova!

Efter det förberedde jag mig några timmar för det lanseringsevent som jag anordnade tillsammans med barnmorskan och terapeuten Louise Hallin (visst har du lyssnat på podden Barnvagnspromenader någon gång?) och Pampers.

Tillsammans med tidningen Mama bjöd vi in några journalister och föräldrabloggare till en brunch för att prata om rörelse och aktivitet för barn och familj (mitt område) och sömn (Louise Hallins område). Vi spelade in en kortare del till podden på plats på brunchen med publik, om just rörelse och sömn. Superroligt!

Jag pratade och visade mitt program som jag har gjort, ett rörelseprogram som inspiration till er föräldrar som vill röra på er mer tillsammans med era yngre barn. Små barn har ett stort rörelsebehov och utvecklas genom att röra på sig. Det gör även vi vuxna, även om vi sällan orkar lika mycket som våra små barn. Med mitt rörelseprogram har du möjlighet att själv röra på dig, på ditt barns villkor. Använd fantasin, ta fram ditt tålamod, jobba med upprepningar som ju barn ofta älskar. Att röra på sig tillsammans, barn och förälder ger en fin anknytning, mycket glädje och möjlighet för dig som vuxen att lära känna ditt barn. När det gäller rörelse och fysisk aktivitet för små barn så finns det inga rätt eller fel tycker jag, inga regler. Jag tycker att barnet ska kunna leka och röra på sig utan avbrott!

Gör varje rörelse så många gånger som ditt barn vill och tycker att det är roligt. Följ programmet om du vill eller gör dina egna rörelser, det viktiga är att du tillsammans med ditt barn upptäcker rörelseglädje, tränar grovmotorik, perception, balans, styrka och explosivitet.

Här kommer programmet!

Skärmavbild 2015-11-22 kl. 17.26.49

Skärmavbild 2015-11-22 kl. 17.24.14

Skärmavbild 2015-11-22 kl. 17.24.32Skärmavbild 2015-11-22 kl. 17.24.47
Skärmavbild 2015-11-22 kl. 17.25.05
Skärmavbild 2015-11-22 kl. 17.25.19Skärmavbild 2015-11-22 kl. 17.25.33
Skärmavbild 2015-11-22 kl. 17.25.49 Nya Pampers Baby-Dry Pants är gjorda med fokus på att hålla barnet glad, torr och ge möjlighet att kunna leka utan avbrott. Blöjan är torr upp till 12 timmar vilket gör att man inte behöver byta blöja mitt i natten. Barn som får mycket intryck under dagen behöver sova utan avbrott på natten, då frigörs tillväxthormoner som gör att kroppen utvecklas.

Om du vill ha programmet som en PDF som du kan spara ner så kan du klicka här: 

Lofsans och Pampers rörelsesprogram_FINAL

Massa bilder från eventet hittar du hos några av de inspirerande bloggarna som var på plats, kika gärna in hos dom!

Madeine Ilmrud

Natali

Nisse och Manne

Ann Söderlund

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer