Brunch på Blå Blom

Det bidde inge crêpes igår. De två crêpesrestauranger som ligger på söder öppnar 16 repektive 17 på vardagar. Alldeles för sent för vår familj! Vi gick till Chokladfabriken och drack varm choklad gjorde på vit choklad med mashmallows och vispgrädde. Det var jättegott. Tills jag druckit upp mer än halva muggen. När jag druckit upp hela muggen höll jag på att kräkas. Mycket socker och fett, till och med jag som är snaskråttornas herre tyckte att det blev för mycket av det goda!
Fredagskvällen spenderades i soffan framför första säsongen av Dexter. Det gäller att tidigt införa goda TV-tittarvanor hos barnen. Vi har nu kommit igenom mer än halva DVD-boxen. Man vet vem som är mördaren liksom.
Idag åt Sixten sin första brunch. Fler kommer det att bli med tanke på hans föräldrars vanor. Efter en annons i lokalblaskan åkte vi ut till Gustavsberg och Hotell Blå Blom. Deras brunch var ganska liten på så sätt att den är upplagd på små fat. Dessa fylls på efterhand, tyvärr inte tillräckligt fort enligt mig. Palla stå och vänta hela tiden. Däremot var alla rätter fräscha eftersom ingenting står framme särskilt länge. Dessutom är allt (utom pannkakorna) hemmagjorda. Ett extra plus för fantastiska smoothies.
Vårt stammishak när det kommer till brunchar är annars Kung Carls Bakficka på Norrlandsgatan. Hotell Blå Blom har en vassare och fräschare matbuffé, trevligare personal och ett vackert läge i Gustavsbergs Hamn. Däremot var dessertbuffén inte lika lockande som på Kung Carl. Men på det stora hela är Blå Blom min nya favorit och rekommenderas absolut!

Sixten gillar brunch!

Sixten gillar brunch!


Grabbarna Grus

Grabbarna Grus


Sixten slocknade efter all god smoothie

Sixten slocknade efter all god smoothie


Ja, jag är nog världens stoltaste Mamma!

Ja, jag är nog världens stoltaste Mamma!


Med den här ungen är man också världens lyckligaste människa!

Med den här ungen är man också världens lyckligaste människa!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer