Brunch på rue du Pont Nouveau

Idag kom Sixtens mormor hit och hämtade Sixten för lite kvalitetstid på tu man hand. De två gör alltid sånt man själv skulle vilja vara med på; idag t.ex. promenad runt Djurgården, lunch på Blå Porten och ett besök i Rosendals trädgård. Hur trevligt låter inte det? Bästa mormorn man kan ha! (I hård konkurrens med min egen mormor såklart.)Hans och jag unnade oss några vuxentimmar utan en härjande huligan, vi tog våra cyklar till Östermalm och vår bordsbokning på rue du Pont Nouveau på Nybrogatan. De har en ganska begränsad buffé med små fat och kastruller men det är jättetrevlig stämning och all mat känns fräsch. Den egentliga anledningen till valet av restaurang var dessertbuffén från Tössebageriet, de har samma ägare (krögaren, konditorn och landslagskocken Mattias Ljungberg). Massa tårtor (bland annat den kungliga bröllopstårtan), rulltårtor, fruktsallad, macarones, kakor och bullar finns uppdukat. Visst känns det lyxigt att kunna ta hur mycket som helst men i slutändan orkar man ju bara lite av varje i alla fall.
Rue du Pont Nouveau är inget brunchställe för stora sällskap, snarare ett par eller max två i sällskap. De har lite lyxiga fat med lax, pocherade ägg och chèvre tillsammans med rödbetor men också äggröra och kycklingvingar. Jag kan absolut tänka mig att gå dit igen, men även då tillsammans med någon som uppskattar det lite mindre formatet.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer