Centralbadet

Alltså herregud vilken bra julklapp! Först fick jag världens skönaste pedikyr. Jag älskar att bli fixad med! Medan nagellacket torkade fick jag ansiktsbehandlingen. Jag fick välja innehåll; rengöring, färgning av bryn och fransar, ångbad, portömning, noppning och ansiktsmask. Efter två timmar med fix var vi klara och jag fick 10 minuters paus ute i loungen innan det var dags för massage.
Jag valde klassisk massage när jag bokade behandlingen (thailändsk massage eller hot stones lockade inte) men när jag träffade massören var jag tydlig med hur jag ville ha det. Vissa avråder gravida från massage, men jag har inga problem med det. Dock är ju vissa områden borttagna. Jag bad massören fokusera på övre delen av ryggen där han gick in och tryckte på mina elaka triggerpunkter. Det gjorde stor skillnad! Jag bad även om hjälp med min höft som krånglar något enormt. Jag har svårt att ligga på sidan och den låser sig flera gånger om dagen. Jag är öm som ett stort blåmärke på hela skinkan men det kändes mycket bättre när han var klar. Kommer säkert vara öm imorgon med men huvudsaken är att jag slipper låsningarna.
För ett år sedan var vi på Sturebadet och fick behandlingar. Jag jämförde idag med Centralbadet eftersom de är konkurrenter. Terapeuterna på Centralbadet var helt fantastiska, jag är jättenöjd med alla behandlingarna. Däremot känns lokalen ganska ofräsch, det är mögel i duschen, dåligt städat på toalett, dusch och allmänna utrymmen. Lite murrigt och slitet. Sturebadet har superfräscha omklädningsrum, massa produkter att använda i duschen och påfyllda pappersbehållare på toaletten.
Det stod flera tomma vattentillbringare med massa använda muggar på borden i loungen som ingen fixade med under mina tre timmar, det är anmärkningsvärt tycker jag. På Sturebadet var det mycket mera plock från personalens sida, det var alltid någon där som gjorde fint.
Däremot har Centralbadet en jättefin relaxavdelning med flera pooler utöver den stora bassängen. Därinne finns det en mysig bar och skön stämning. Det saknade jag på Sturebadet.
Jag är på det stora hela nöjd med dagen, men om jag och H ska gå tillsammans igen väljer vi nog Sturebadet för helhetsintrycket. Det ska vara rent och fräscht på ett spa med tanke på att det kostar flera tusen.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer