Comfort Carrier eller ErgoBaby

Jag fick en fråga om vilken bärsele jag rekommenderar av BabyBjörn Comfort Carrier och ErgoBaby, båda är anpassade för större och äldre bebisar. Nu har jag använt båda två en hel del och båda varianter har sina fördelar. ErgoBaby är flexibel eftersom den kan bäras både på mage, rygg och höft medan Comfort Carrier bara är till för magen. Däremot tycker jag att Comfort Carrier känns mycket säkrare eftersom barnet sitter i selen och selen sen sitter på mig medan ErgoBaby spänner barnet direkt mot kroppen. I Comfort Carrier kan barnet åka både framåt och bakåt medan ErgoBaby bara går att användas inåt. Den största skillnaden för mig mellan selarna är bekvämligheten och hur enkel selen är att använda och då tycker jag att BabyBjörn Comfort Carrier är överlägsen. Timmarna går och selen känns knappt trots att Baxter väger över 10kg.
Om jag var tvungen att välja bara en av selarna hade jag definitivt valt BabyBjörn Comfort Carrier. Den använder jag varje dag och älskar den. Baxter med.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer