Crossfit i skola

Idag har jag crossfit-dag med mina gymnasieelever. Vi kör ett crossfitinspirerat träningspass med kroppsvikt och lättare vikter för att känna på en träningsform med högintensiv konditionsträning och stort inslag av bålstyrka. Efter första lektionen verkar eleverna helt sålda. Jag har väldigt hög fysisk nivå på mina elever så det är en utmaning att lägga upp undervisningen i idrott och hälsa så att alla elever åkänner att de kan identifiera sig med den.
Idrottsundervisningen har länge varit styrd av idrottsföreningarna med bollspel som stort inslag och teori där man skriver prov i basketregler. Min undervisning ligger så långt som möjligt därifrån med fokus på att bygga upp kunskaper och färdigheter för ett livslångt lärande och eget ansvar för att äga sin hälsa.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer