Det är inte bara träningen i sig som avgör dina resultat

-Varför får jag och min kompis olika resultat av samma träningsprogram?
-Hur kommer det sig att jag inte får resultat trots att jag tränar X gånger i veckan?
-Varför svarar du olika till olika personer på samma fråga?
-Varför kan jag inte köpa ett färdigt kostschema eller träningschema för viktnedgång av dig, varför vill du först veta massa saker om mig?

Jo, för att det som du tränar, även om du tränar ganska många gånger i veckan, har en svag koppling till vilka resultat som du får, har fått eller kommer att få. Det är väldigt många andra faktorer än träningsfrekvens, belastning, övningsval, intensitet och träningsvolym som avgör huruvida du kommer att utvecklas av din träning eller inte.
Träning för hälsa:
Om du tränar för en bättre hälsa och ökat välbefinnande behöver du se över din livsstil så att träningen inte stjälper snarare än hjälper; tex att inte träna på bekostnad av sömn eller att träna för att få ökat tålamod och energi och därför slippa ta tag i dåliga relationer som skapar psykisk ohälsa.
Träning för ökad prestation:
Du som tränar för att prestera mer t ex i gymmet eller i konditionsmoment har stora utmaningar i att ligga på en balans gällande träning, kost, sömn, stress och annan belastning samtidigt som din attityd och mentala inställning är avgörande för kontinuiteten över tid.
Träning för viktnedgång:
Tänker du dig att träningen ska ge dig konsekvensen att du går ner i vikt så är du nästintill i en omöjlig position om du inte samtidigt ser över din livsstil, dina val och prioriteringar och framförallt kommer fram till vilka hinder du har framför dig.
Sammanfattningsvis:
Träning är inte och kommer aldrig att kunna vara en del av din vardag frånkopplad från ditt resterande liv och alla dina andra åtaganden som du tagit dig an. Allt hänger ihop och när du klarar av att ta hänsyn till sambanden kommer det att vara mycket lättare för dig att bli nöjd med det du får ut av träningen.
För att få individualiserad coachning kring träning, kost och livsstil genom Lofsangruppen: klicka HÄR 
För att ladda ner Mized, en gratis träningsapp som ger dig program utifrån din träningsnivå och dina mål klicka HÄR  
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer