Drama på Hantverkargatan

IMG_0706
IMG_0707
Så här ser busshållplatsen utanför fönstret ut just nu.
Lite längre ner till höger bygger de på gatan och körfältet i ena riktningen är avstängt. Istället regleras trafiken med ett rödljus som släpper fram tre bilar i vardera riktningen i taget. Ingen ser rödljuset utan gasar på som vanligt istället. Detta innebär att bilarna möts halvvägs ner i backen av en stor buss och tvingas backa 100 meter. Skam. De kör på fel sida om avspärrningen och alla tutar hejvilt. Värsta vilda västern!
Tillbaks till busshållplatsen. Folk står och väntar på bussen vid hållplatsen. Bussarna kör förbi och chauffören rycker uppgivet på axlarna åt de som vill kliva på.
Men var tredje buss ungefär stannar faktiskt och släpper av och på folk. Vissa bussar stannar 200 meter senare mitt i gatan och släpper av folk.
Minipolis som jag är så måste jag nu reda ut vad som egentligen gäller!
Kvällens uppdrag
1) Ta reda på om busshållplatsen är stängd eller inte?
2) Om den är stängd, måste jag se till att den markeras ut med mer än 2 rödvita snitslar som används vid krossade busskurer.
3) Poängtera för SL hur olämpligt det är att stänga den motsatta hållplatsstolpen genom att trä en gammal ICApåse över skylten.
Resultat
1) Ringer SL:s trafikupplysning som meddelar att hållplatsen är indragen. Check!
2) Avvaktande. Jag såg till så att en rapport om förhållandena på platsen skrevs av SL:s trafikupplysning.
3) Glömde berätta om plastpåsen för SL. Avvaktar och ser om SL:s representant kan ta ett eget initiativ i frågan.
Uppföljning sker numera från min nya arbetsplats. Sängen är alldeles för långt från fönstret för att jag ska kunna se. Stående fönsterplats är optimalt för att kunna följa utvecklingen.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer