Effektiv benträning och lchf på Vapiano

Hörrni, rödbetorna med chèvre på Vapiano var verkligen ingen höjdare. Prova inte ens. Kylskåpskalla med tre bitar ost över. Bättre kan de!
Istället ska ni äta en salladsbas med kyckling till. Och chili. Är man noggrann med kolhydraterna är mascarpone är en perfekt dessert. Mycket protein, ganska fet men bara 3 gram kolhydrater per 100 gram ost.
Snygga Carola och jag hade en jättemysig lunch och när hennes fru Ida och lilla Ella kom för att hämta upp henne ville jag följa med dem. Lite gala sitter aldrig fel. Nästa år kanske! Var det någon av er som var på Mamagalan?


Istället för klänning bytte jag om till träningskläder hemma och mötte upp min vän Anna för ett helkroppspass på gymmet; ben, rygg, axlar, biceps och triceps hinner man på en timme om man är effektiv. Alla har ju två dagar i veckan som räknas som helg, oavsett om man är föräldraledig, pluggar eller jobbar. De dagarna sätter du agendan själv för så om du inte genomför träningspass då är det inte för att du inte hinner utan för att du inte prioriterar. Bara att välja, planera och strukturera. Vill man kan man ju köra dubbelpass en av dagarna, morgon och kväll. Hitta den strukturen som passar in i ditt liv.
En av kvällens benövningar var utfall framåt och bakåt. Jag älskar att träna benen i mina barfotaskor från Merrell, det blir ett grymt balansmoment som utmanar både fotmuskulaturen och musklerna kring höften och knäet. Riktigt effektivt för att träna rumpa och lår!

Denna övning kan nybörjare köra hemma utan stång. Kör den som en del i ett pass med 8*20s arbete och 10s vila. Addera 4 övningar till och du har 20 minuter grymt effektiv träning avklarad. Välj övningar du inte behöver utrustning för; knäböj, utfall, armhävningar, löpning i plankan eller stepup på en stol.


Imorgon är vår sista dag innan förskolans inskolning startar. Den kommer vi tillbringa på Sats Stadion en sväng, jag har mitt SatsBabypass på måndagar. Eftermiddagen är oplanerad än så länge, kanske får vi besök?
Ikväll firar jag Hans, här hemna involverar vi inte barnen i fars dag. 😉

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer