En heldag vid Stenshuvud

Idag har vi haft riktig högsommarvärme här nere på Österlen. Vi packade ihop oss direkt efter frukost med smörgåspaket i ryggsäcken och satte oss i bilen. Målet var naturreservatet Stenshuvud strax söder om Kivik. Vi vandrade i parken när Sixten bara var tre veckor gammal, då med honom i babybjörnselen på magen, idag fick han åka på ryggen och han älskar´t!

Dagens Sixten är klädd för vandring!


Vi parkerade vid parkens naturrum och gick sedan ner till stranden. Den är lika vacker i år som förra året. Sedan tog vi oss över stenrösena och upp genom skogen för att till slut nå toppen en timme senare. Där hade vi picknick med världens vackraste utsikt och solen som värmde skönt. Vi fick ligga och sola en stund medan Sixten roade sig själv med alla vackra blommor han kunde äta på.

Det var helt vindstilla, både på stranden och på havet


Sixten älskar att åka på ryggen, även om han ser lite bister ut


Dagens Mamma


Niketröja, Adidasshorts och Nikeskor


Sixten är på upptäcktsfärd


Vackra unge


En riktig sommarbild


Dags för picknick, alltid det bästa på hela dagen!


Sämre kan man ju ha det 🙂


Vi vandrade en timme neråt igen, mina lår skakade av nerförsbacken, och innan vi nådde parkeringen körde jag ett kort styrkepass med massa knäböj, armhävningar, höftlyft och olika varianter av plankan. Det kändes att vi gått mycket och i svår terräng i två timmar men det är alltid skönt att köra lite styrka. Jag har inte tillgång till gymmet förrän på söndag när vi kommer hem till Stockholm igen så jag håller igång med kroppen som belastning, och det räcker just nu! 🙂

Knäböj för gravida


Armhävningar för gravida


Sixten somnade direkt i bilen så jag fick snällt sitta kvar i bilen medan Hans gick in på Buhres och köpte en stor laxfilé, aioli och lite rökt småfisk. H hade storslagna planer på att grilla fisk och göra pestoslungad ljummen potatis som vi skulle äta i solnedgången men när vi varit hemma någon timme och Sixten tagit sitt obligatoriska bad i krukan tornade molnen upp sig och nu spöregnar det. Stackars H som får stå ute och grilla utan tak. Men gott blir det ändå. Vi har köpt en ny omgång svenska jordgubbar i dag som H ska servera tillsammans med rulltårta och en klick grädde, vilken karl jag har!
I morgon bitti åker H härifrån men Sixten och jag klarar oss själva. Vi ska åka till Ystad och kolla på en ny cykel till mig. Dessutom ska vi se om möbelvaruhuset har ytterligare en Stokkestol i lager så att de två små kusinerna kan sitta tillsammans vid matbordet på midsommarafton.

Relaterade inlägg:

Videoblogg med Walking Bad från Blogger Boot Camp

Jag har lovat att filma alla övningar från det pass som jag körde på Blogger Boot Camp i lördags. Detta blir en liten microvariant i filmform på 5,5 minut (som man måste se för att förstå upplägget så kolla på filmen innan ni ställer frågor) och så specificerar jag passupplägget i text också. Det var över […]

Läs mer

Videoblogg från dagens backlöpning

Läs mer

Videoblogg: hemmaträning för rygg och axlar med pulshöjare

I dag bjuder jag på en av tre delar av mitt hemmaträningspass igår kväll. Jag är så tacksam att jag har grejer hemma att kunna plocka fram när träningsinspirationen kommer men möjligheten att gå till gymmet inte finns. Hemmaträning FTW! Föresten har jag en ny utmaning. Hopprep!

Läs mer