Sixtens första hårsnaggning

När Sixten var helt nyfödd klippte jag av en lock av hans då svarta hår, precis bakom örat, det hacket försvann aldrig. När han tappat allt hår på huvudet utom en krans med svart hår längst bak i nacken klippte jag av det med och sedan dess har Sixten fått en riktigt blond, len kalufs, ganska bångstyrig och med lockar åt lite olika håll beroende på väder och vind. De senaste veckorna har tussarna strax ovanför öronen blivit så långa att de står ut över öronen som små vingar och dessutom är perfekta samlingsplatser för diverse maträtter. Jag har menat på att jag längtar till Sixten får långa fina blonda lockar i nacken och på sidorna men när jag märker hur svettig han blir i nacken och hur, rent sagt, fult det är med de där landningsbanorna ovan öronen så tog jag till slut mod till mig idag och klippte av dem. Jag startade med lockarna ovan öronen, med en sax. Det var inte populärt hos Sixten. När jag väl kommit igång kunde jag inte hejda mig. Istället för sax bytte jag till hårtrimmern jag i går klippte både Hans och min pappa med, och så tog jag bort allt hår på sidorna så att det blev en riktigt mohikanfrilla. Det var inte snyggt. Inte någonstans faktiskt. Jag tror att Sixten har för mjukt hår för det. Eller för lite hår. Eller för runt ansikte. Fult var det i alla fall. Så jag ställde in trimmern på 3 millimeter och drog bort allt hår på sidorna och i nacken, håret mitt på skallen får vara kvar några dagar till så får vi se hur det här artar sig. Jag är nöjd i alla fall, Sixten ser två månader äldre ut. Som en 1-åring alltså.
Eller vad tycker ni? Blev det bra?

INNAN


INNAN


EFTER


EFTER


EFTER

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer