En liten guide till hemmaträningen

Många av ni som följer mig tränar hemma, i vardagsrummet, i ett gästrum eller källaren/garaget. Jag älskar att hemmaträning inte längre innebär att man sätter på en aerobics-DVD och följer utan att även styrketräning får ske mitt bland vanliga möbler.
För min egen del tycker jag att det är så skönt att kunna köra rörlighetsträning, aktiveringsövningar för mage och skulderblad och prehabiliterande löpstyrka hemma. Det är korta pass som är viktigare att de blir av än hur tunga de är. När det gäller traditionell styrketräning trivs jag bra på gymmet och nu när barnen blir äldre och dessutom kan börja vara hemma ensamma en stund så känns inte tröskeln till gymträning lika hög för mig.
Men jag förstår verkligen alla som inte bor nära ett gym, alla som inte vill träffa folk när de tränar (jag är sällan sugen på att umgås med främlingar medan jag tränar) och de som inte har råd att köpa träningskort för flera hundra varje månad. Det är trendigt att träna hemma och ett litet hemmagym har många fördelar tycker jag. Det är just till er hemmatränare som jag fyller på min youtube-kanal med filmer på övningar och pass, håller ni koll på den? In och kika annars!
Den nyaste filmen om hemmaträning kommer här och handlar om hur man ska tänka kring hemmaträning och prioritera bland olika redskap att köpa hem. Mina tips är att köpa sånt du verkligen kommer att använda och att hellre köpa billigt än dyrt. I filmen tipsar jag om Fyndiq.se som har allt från hantlar till spinningcyklar till hemmagym.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer