Fjällvandra med barn

Som sagt, eftersom vi gör en fjällresa varje sommar så återkommer blogginläggen på temat vandra med småbarn. Men det är lika bra, det går inte att nog poängtera hur häftigt det är att kunna visa barnen hela Sverige, året om. Oavsett om våra barn blir skidungar som hänger i jibparken, åker offpist från tidig morgon till sen kväll eller allra helst stannar kvar i stugan när vi är i fjällen vintertid så har vi vuxna gjort mycket för att presentera miljön på alla sätt. Jag känner mig privilegierad som förälder att kunna erbjuda mina barn detta, oavsett om de växer upp i en lägenhet mitt i stan eller villa i Nacka. 🙂
Igår satte vi upp barnen på varsin rygg, tog på oss vandrarkängorna och gick uppför backen intill Märtaliften i Lindvallen. Jag och Sixten var ett team med ErgoBaby och Baxter satt på Hans rygg i en Vaude. Sixten väger nog 18 kilo nu men med ErgoBaby sitter han så nära och med benen på varsin sida om mina höfter så tyngdpunkten blir väldigt låg och bra. Hans har Baxter lite högre upp och längre ut från kroppen och även om Baxter väger mindre än Sixten blir ekipaget Baxter/Vaude tyngre och otympligare.
När man går i lite mjukare mark och med riktigt tung packning är det viktigt med rejäla kängor som stöd till fötterna, både för att minska skaderisken men också för att öka bekvämligheten. Hans har ett par sommarkängor från Salomon och jag ett par Merrell som jag använder året om.
Svetten rann från pannan och hjärtat slog stenhårt i branten på vägen upp men känslan när vi kommer upp på toppen är oslagbar. Man kan se det som ett träningspass eller som en upplevelse; oavsett så är det 100% inkluderande, alla i familjen kan vara med på sina villkor. Hejaklacken ingår när Sixten och Baxter är med. Men nästa sommar får nog i alla fall Sixten gå upp på egna ben.


Sixten fyller 4 år om en vecka och är lika van vid New York, London och den svenska fjällen året om. Häftigt!


Hans och Baxter tog täten både uppför och utför.


Teamet.


Sixten funderar över utsikten.


Jag är själv uppvuxen i svenska fjällen och mina föräldrar har visat mig den alla årstider. Det är häftigt att kunna erbjuda mina barn detsamma.


Sixten som älskar att vara nära och alltid med gillar koalaposen uppe på min rygg.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer