Förberedelse för Fjällräven Classic

Tillsammans med 2 vänner och coachkollegor i Lofsangruppen ska jag i augusti köra en lång utmaning. Vi ska springa Fjällräven Classic.
 
 Vi ska springa 11 mil i terräng med tält och sovsäck på ryggen i början av augusti så mitt fokus just nu är att vänja kroppen vi lång belastning och att springa ordentligt med hög puls.
 
 Syftet med dagens pass är att träna på att springa i ett jämnt tempo och att återhämta mig joggandes.
 
 Dagens löppass: 10 minuter jogging, 4*4 minuter löpning med 4 minuter jogging mellan varje, 10 minuter jogging. Tempo på intervallerna? Ingen aning! Jag startar vid en brevlåda och springer 4 minuter bortåt så snabbt jag kan. Efter 4 minuter så kollar jag hur långt jag hann, tex ett särskilt träd. Sen joggar jag 2 minuter i samma riktning och 2 minuter tillbaka till samma plats (trädet) där jag gick i mål. Ny start för 4 minuter löpning och nu är målet att hinna tillbaka men inte förbi brevlådan. Sedan 2 minuter jogging i samma riktning och 2 minuter tillbaka till brevlådan för start på intervall nummer 3. Så fortsätter jag totalt 4 intervaller. Ibland prickar jag intervallen på metern, alltså att jag hinner lika långt på varje 4 minutare. Ibland missar jag med 5-10 meter. Målet är att kunna springa väldigt många mil i ungefär samma tempo om 4 veckor.
 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer