Första flyttkartongen

Idag packade jag den symboliska första flyttlådan. Sommarkläderna och alla badkläder. Mina och gräbsens. Och mina sommarskor. Nu ska de inte användas mer i år. Och jepp; flyttlåda it is. Om bara några veckor är det dags för oss att lämna det Renmanska Palatset här på Drottninggatan och inta Södermalm. Vi skrev på papprena i torsdags och nu är de postade. Jag kan äntligen andas ut och njuta av tanken på att vi i november äntligen får vårt drömboende. Även om vi trivs jättebra här så kommer vi att få en högre livskvalité.
Jag kommer nog att gråta sista kvällen i denna lägenhet. Jag älskar verkligen att bo här men vi MÅSTE ha en uteplats. 1800-talsvåningar har verkligen sin charm med djupa fönsternischer och spegeldörrar men planlösningen vi har nu är inte optimal för de fem barnen. Och kön till badrummet ska vi inte tala om. Läget i sig på Drottninggatan är helt fenomenalt men ställer krav på både tålamod och överseende. Turister, partaj, tiggare, uteliggare finns överallt men det är inte så roligt att möta det utanför porten. Varje dag morgon som kväll.
Nu är vi på väg mot mitt drömboende. En stor femma, nyproduktion. Byggt 2006 tror jag. När det är nyproduktion är planlösningen alltid smart och badrummen genialiska. Även om den öppna planlösningen mellan vardagsrum, kök och matrum är helt perfekt för vår livsstil med många middagsgäster flera kvällar i veckan är det allra bästa med våningen den 40 kvm stora terrassen. Ingen behöver ge mig dåligt samvete för att vi låter våra barn växa upp i stan. Nu har vi vår egen “trädgård”. 🙂


Vi funderar på om vi utöver matplats och solbäddar ska ha en soffgrupp där man kan ta en drink efter jobbet på fredagen medan barnen cyklar omkring. En barnpool ska vi också ha. Och en liten lekställning med rutschkana och inbygd koja.


Jag kommer snabbt vänja mig vid att ha dubbla badrum och kunna välja mellan dusch och badkar och ingen mer kö till badrummet varannan vecka när alla fem barnen är hemma. En köksö tjatar Hans om medan jag propsar på fria ytor. Vi får nog kompromissa.


Läget mitt mellan Mariatorget och Zinken är perfekt för oss som gillar att bo centralt. Nu slipper vi de rumänska tiggarna utanför porten dessutom. Vi har restauranger, butiker och shopping runt hörnet men en stor park och fotbollsplan ännu närmare.
Det jobbiga just nu är bara tanken på att bryta upp Sixten från sin förskola. Det blir en övergångsperiod då jag kommer att skjutsa honom till Odenplan varje dag i väntan på att få en plats på Södermalm istället. Det har visat sig att Baxter inte kommer att få plats på samma förskola som Sixten här i Vasastan i oktober så det hade ändå blivit en för komplicerad lösning fram till augusti om vi hade bott kvar. Nu hoppas jag att de båda får plats på samma förskola i närheten av där vi kommer bo och att vi kommer att trivas lika bra med de nya pedagogerna. Jag har blivit kräsen med Sixtens nuvarande verksamhet som är helt fantastisk.
Nu följer några veckor där flyttkartonger ska packas, och jag skriver listor med sånt som ska bockas av; elavtal, garageplatsen, kabelTV, städfirma, flyttfirma, förskoleansökningar, adressändring osv osv. Det är tur att jag går igång på planering, struktur och listor. Min starkaste sida tror jag.
Jippijihooo!!! Södermalm- Here we come!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer