Första passet med Suunto Quest

I onsdags körde jag mitt 75 minuter långa cykelpass med nya Suuntoklockan jag testar. Jag har fyllt i alla mina värden och valde en 8 på träningsnivå. Passet består av tre block och det var kul att efterhand så har klockan själv lagt in tre varv utefter min puls som sjunker och stiger. Förutom de basresultat som många pulsklockor visar så använder Suunto Quest mina träningsvärden och nivå och beräknar hur många timmar min kropp behöver för full återhämtning. Den räknar sen ner hela riden. Det är grymt för mig som gärna tränar lite för mycket att få en påminnelse om vad som händer timmarna efter passet, när kroppen faktiskt blir bättre. För det är inte träningen du blir bättre av, det är vilan efteråt som bygger upp kroppen.


Idag vaknar jag genomförkyld, perfekt första dagen på semestern. Kanske för mycket träning så att kroppen inte fått bygga upp sig?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer