Fotografering till pulsering

Jag blev intervjuad till en artikel i Sats medlemstidning för någon vecka sedan. Idag ska vi ta bilder till tidningen. Ämnet är Maxa eller Mesa och handlar om hur man kan pulsera sin träning i cykler.
Om man har ett långsiktigt mål t.ex. Tjejmilen, Vasaloppet eller Stockholm Marathon så kan man planera sin träning i t.ex. fyraveckorscykler; två medelveckor, en tyngre vecka med mycket träning och sedan en vecka med bara lite lätt träning. På detta sätt får kroppen återhämtning regelbundet och träningsmängden blir varierad. På samma sätt kan man pulsera en träningsvecka; ett par hårda träningspass, ett medel och ett lugnare.
Är det någon av er som redan planerar er träning på detta sätt?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer