Fråga om magträning efter graviditet

Lovisa!! Följt din blogg några månader. Inspirerande och intressant! Fina bilder och rolig att återvända till. Jag är mammaledig, med två barn, 5 månader resp 2 år. Båda förlöstes med snitt och var väldigt stora. Jag har lyckats promenera bort gravidkilona nu och känner mig redo att börja träna lite styrka och kondition. Älskar att springa. Har en magmuskeldelning på ca 3-4 cm. Har du tips på HUR och var jag ska börja. Eller om jag kan hitta det i din blogg eller någon av bloggarna du tipsar om. Mål: gbgvarvet 2013 samt stark snygg bål. Har möjlighet till mycket träning, dock endast hemma. Tacksam för den respons du har tid med. Vänligen Lena

Åh vad häftigt att ha Göteborgsvarvet som mål!
Du kan börja med att planka på olika sätt, framförallt nivå 1 i minst en minut gånger tre omgångar innan du går vidare. http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2011/11/18/olika-varianter-av-plankan/
Här har jag filmat en instruktionsvideo om plankan: http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2012/01/18/sta-ratt-i-plankan/
Du kan även googla Lofsan Planka så hittar du massor av övningar du kan träna hemma, med eller utan hantlar. Det är blandad svårighetsgrad så använd nivåindelningen jag tipsade om ovan även där.
Steg 1 i detta inlägg med filmade magövningar fungerar också för dig. http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2012/04/02/hur-far-man-en-starkare-och-plattare-mage-filmade-magovningar/

Prova att ligga ner på rygg med fotsulorna i golvet och pressa ner hela ländryggen i golvet. Där har du en bra, stark aktiv position som du ska eftersträva även stående. Tänk dig även att du ska blåsa upp en ballong, lägg en hand på magen och känn efter hur du aktiverar magen. Du ska inte spänna magen, utan aktivera. Sug in och sänk ner naveln, håll inte in magen. Prova att plocka upp något från golvet samtidigt som du suger in naveln och inte putar ut magen.
Så länge du har en magmuskeldelning på 3-4cm
tycker jag inte att du ska springa. Du kan köra pulshöjarna från detta pass till exempel i stället:
http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2012/01/03/trana-hemma-utan-vikter/
och detta pass:
http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2011/11/17/hemmatraning-i-form-av-tabataintervaller/

Hör av dig om du undrar något mer och lycka till!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer