Fredagsfys – as usual

På fredagar har jag min obligatoriska fredagsträning. Just nu innebär det massa chins och jag är inne i en period med uthållighetsfokus där passen går ut på att nå 100 repetitioner på så få omgångar som möjligt. Förra passet som var upplagt på samma sätt krävde 6 omgångar med 27, 21, 21, 15, 10, 6 chins. Idag lyckades jag öka uthålligheten på så sätt att jag bara behövde 5 omgångar för att nå 100: 27, 18, 20, 20, 15 repetitioner.
Det är lätt att stirra sig blind på att göra så många som möjligt av en övning men jag tycker att det är minst lika viktigt att se helheten och förbättringar överlag. Det var ett mycket skönt träningspass med mycket handstående övningar också.


Hanna är min förebild när det gäller styrka kopplad till kroppsvikt och kroppskontroll. Det finns ingenting Hanna inte kan göra!


Clara kämpar också på med sina chins och det börjar släppa för henne nu.


Hanna coachar mig i handstående teknik.


Och så ska jag lära mig stå på huvudet. Prova!


Och efter fredagsfys blir det fredagsmys. Denna gång fika på Fabrique med barnens morfar. Sixten är paparazziskygg.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer