God morgon!

Har ni klivit upp än? När jag cyklade till gymmet imorse var det fortfarande kolsvart ute. Det betyder att hösten är här. Jag vet inte hur jag förhåller mig till den. Mysig men mörk. Som ett avslut på sommaren men start på vintern. För min del känns hösten kort. UnderBARA BARNmässan, resan till Bugaboo i Amsterdam, flytt till Södermalm, resan till Köpenhamn och sedan New York och sen är det jul!
På vägen till jobbet i morse mötte jag inte en kotte mellan Drottninggatan och Odenplan men nere på Sats är det fullt ös från klockan 06. Att träna på morgonen passar både föräldralediga mammor, pensionärer, studenter och annat löst folk som sen går till jobbet. Alla har lika många timmar på dygnet så varför skulle bara en del hinna träna? Det handlar om prioriteringar, planering och struktur och framförallt motivation.


En av mina duktiga mammor som jag tränar fortsätter få fina resultat. Om man strävar efter en viktnedgång är det lagom att gå ner ett halvt kilo i veckan, max ett helt om man är stor. Om man använder måttband som mätmetod är det rimligt med max 1 cm minskning per vecka. Men dessa två siffror bygger på att man satsar helhjärtat och inte fuskar eller tar genvägar. Långsiktighet är det allra viktigaste för kroppen. Du ska använda den resten av ditt liv, den förtjänar den bästa behandlingen och sunda metoder. Skippa pulverdieter och bantning. Ät bra och riktig mat och träna hårt utifrån dina förutsättningar så kommer resultaten. Stressa inte!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer