God morgon!

I går kväll var Sixtens farmor här på besök. Hon säger att av alla bebisar hon någonsin sett (inklusive Sixtens nio kusiner) är Sixten den finaste! Han får beröm för sin “vakenhet” och engagemang. Han vill vara “med” hela tiden. 🙂
När vi kom hem från babysimmet hade Sixten redan somnat i bilen och sov gott i sin bilstol någon timme till. Sedan vaknade han och var som vanligt vaken fram till midnatt. Under kvällen och natten vill han äta varje timme, mina bröst är helt tomma och Sixten blir arg! All mjölk vi haft i frysen är slut och jag har inte kunnat pumpa ut en droppe ens. Han är så trött så trött men kan inte somna, han verkar vara hungrig. På dagarna sover han i princip tre timmar åt gången och då blir han mätt när han äter däremellan.
I morse skulle jag ha åkt iväg på spinningen vid halv sju men eftersom jag inte kunde pumpa ut något ville jag inte lämna Hans ensam med en svulten Sigge. Jag satte ändå klockan på ringning om det skulle funka med maten under natten ändå men Sixten åt 05, 0530, 06 och 0630 så det var ju bara att ge upp tanken på träning.
I alla fall; det jag ska komma fram till är att jag ska komplettera Sixtens kvällsamning med ersättning i ikväll och eventuellt i natt och se om han sover bättre då. I så fall vet vi ju vad som är problemet; grabben är hungrig och bröstmjölken är inte lika fet kvällstid. För att han ska äta en gång i timmen under tolv timmar i sträck; det funkar inte för varken honom eller mig!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer