Gravid – en återblick

Jag har upplevt två helt olika sorters graviditeter; när Sixten låg i magen hade jag en föreliggande moderkaka och blödde massor, sedan fick jag problem med sammandragningar så fort jag stressade. Med Baxter i magen hade jag inte en enda krämpa och mådde helt fantastiskt. Förlossningarna var lika olika de också; 18 timmar med värkar och sugklocka när Sixten föddes och fyra timmar värkar och plopp så var Baxter ute. För mig har det varit en tillgång att ha sett och upplevt båda sidor av en graviditet och en förlossning, jag kan identifiera mig med tjejer som har traumatiska minnen men också glädjas med de som upplevt fantastiska förlossningar. Här är en återblick till hur kroppen och magen såg ut under mina två graviditeter. Längst ner ser ni bilder på hur kroppen såg ut 10 veckor efter förlossningen. Jag planerar ikväll för en ny challenge, 1o veckor lång som startar imorgon och behövde inspiration från gamla bilder, jag hoppas ni också blir peppade!

Med Sixten i magen, jag har passerat BF på alla bilderna. Sixten föddes på BF+7. Jag väger 70 kg på bilderna.

Med Baxter i magen, precis kring BF. Baxter föddes på BF+6. Jag väger 63 kg på bilderna.

Jag har aldrig varit så motiverad till att träna och äta bra som när barnen varit nyfödda och månaderna därefter. Jag har gjort en challenge efter varje förlossning, med nyfödda Sixten gick jag ner 18 kg under 3-4 månader genom att träna hårt; promenader varje dag, cykling och styrketräning 3-4 ggr per vecka (jag kunde inte springa ordentlig förrän efter 6 månader) och äta bra. När Baxter fötts var jag redan i relativt bra form (eftersom jag tränade 3-4 ggr per vecka hela graviditeten) och hade bra förutsättningar till att sedan nå toppformen. Jag gjorde en 10-veckorschallenge som varade fram till vår semester när vi firade jul och nyår i New York och Mexico. Då tog jag en paus, laddade om batterierna och tränade sedan hårt och målinriktat och nådde min absoluta toppform när Baxter var 9 månader. Bilderna nedan är tagna 10 veckor efter förlossningen.

10 veckor efter förlossningen hade magen återhämtat sig fantastiskt väl. Jag la mest krut på promenader under denna period, två timmar varje dag och plankan 3*1 min 3 gånger per dag. Jag kompletterade med 20 min intervaller och 30 min styrka 3 gånger per vecka.

Jag hoppas att inlägg som dessa kan inspirera några av er läsare till att fortsätta träna under graviditeten och komma igång med promenader och plankan så snart som möjligt efter förlossningen. Kunde jag, så kan ni. Jag ska blogga om min nya challenge så småningom, kanske är det några av er som vill hänga på?!

Relaterade inlägg:

Videoblogg med Walking Bad från Blogger Boot Camp

Jag har lovat att filma alla övningar från det pass som jag körde på Blogger Boot Camp i lördags. Detta blir en liten microvariant i filmform på 5,5 minut (som man måste se för att förstå upplägget så kolla på filmen innan ni ställer frågor) och så specificerar jag passupplägget i text också. Det var över […]

Läs mer

Videoblogg från dagens backlöpning

Läs mer

Videoblogg: hemmaträning för rygg och axlar med pulshöjare

I dag bjuder jag på en av tre delar av mitt hemmaträningspass igår kväll. Jag är så tacksam att jag har grejer hemma att kunna plocka fram när träningsinspirationen kommer men möjligheten att gå till gymmet inte finns. Hemmaträning FTW! Föresten har jag en ny utmaning. Hopprep!

Läs mer