Var befinner ni er?

God morgon på er!
Vad roligt att så många vill hänga på en ny challenge! Jag hade tänkt börja i dag men jag får nog skjuta på det ett par dagar eftersom jag vill starta med ett kroppssammansättningstest. Beroende på vad man har för mål så måste man ta reda på var man står nu så att man ser att man förbättrar sig. Vill man satsa på löpning under 10 veckor och bli snabbare måste man fastställa hur snabb man är idag. Använd måttbandet, vågen, kameran, kläder, ett löptest, maxa i antalet armhävningar eller ta hjälp av någon som kan mäta underhudsfettet/muskelmassan på dig. Välj mätmetod utifrån vilka mål du har.
Som inspiration till dagens träningspass visar jag en komplex styrkeövning som drar upp pulsen också; stepup med bicepscurl och axelpress i samma svep. Superseta med hantellyft åt sidan på slutet, med lite böjda armbågar så du orkar samma vikt.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer