Haglöfs Åre Extreme Challenge

I lördags var Hans, Sixten och jag och tittade på multisporttävlingen Åre Extreme. Jag tävlade själv för två år sedan, innan Hans och jag hade träffats så det var jätteroligt att få visa honom hur tuff tävlingen är och hur häftigt upplägget är.
Banans upplägg: Paddling från Tännforsen till Åre. 25 km i fors, älv och sjö. Löpning: Spring från Åre torg (400 möh) till Åreskutans topp (1420 möh) och ned på baksidan till Huså. Totalt 15 km. Mountainbike: Cykla 32 km från Huså till Åre genom skogar på stig, led och väg.
Allt detta körs i ett streck utan vila. Jag tror nog att jag åkte upp några våningar i Hans ögon, jag har ju i princip antingen varit gravid eller helammat under tiden vi levt tillsammans vi, så han har ju missat den sidan av mig in action. 😉

Innan starten av HÅEC 2008


Vi satte klockan på ringning för att hinna se ett av lyften på kanotsträckan. Då tar man med sig kanoten och springer en bit längs med land för att forsen är för kraftig för att paddlas nerför. Sixten är ju en sjusovare och tyckte att det var alldeles för tidigt att gå upp så han satt mest och chillade i ryggsäcken utan att visa någon imponerad min.

Vi åkte sedan vidare för att möta deltagarna när de först sprungit uppför skutan och sedan ner på baksidan mot Huså där de ska byta till moutainbike. Vi gick i motsatt tävlingsriktning från Huså, uppåt, en bit genom skogen och mötte årets första mygg. Jag började svettas och ångrade, trots myggen att jag valde jeans istället för shorts. Sixten somnade på vägen upp till Huså, han är en hejare på att somna i bilen så han var lika seg på ryggen även senare på dagen.
Efter att ha mött de bästa tävlanden i dam-, herr- och lagklass gick vi tillbaka till växlingsområdet där vi åt lite lunch och tittade på bytena.


På vägen ner mot Åre by för att se målgången somnade såklart Sixten igen. Han sover alltid tre gånger per dag när han tvingas gå upp tidigt. Men jag klagar inte. Ju mer han sover desto gladare är han.

Resten av eftermiddagen hängde vi på terrassen, det blev riktigt hett så vi hängde upp ett täcke som skydd för Sixten så att han ändå kunde vara ute och plaska i hinken. Sedan sov han sista sovningen för dagen i vagnen och jag kunde passa på att sträcka ut mig på en filt med massa kuddar under magen, så skönt att kunna ligga på magen och sola ryggen.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer