Hämmaaaaa!

Som Sixten alltid säger när vi kliver in i lägenheten här hemma. Sista veckan på Kreta gjorde han det även på hotellrummet.
Vi har haft en lång och ganska tuff dag som testade mitt tålamod rejält. Många irritationsmoment men nu är gräbsen i säng (midnatt grekisk tid…) och jag ska göra iordning ett kvällsmål med massa protein. Det blir nog några kokta ägg.
Vi gick på några nitar idag som vi lärt oss en läxa av och för att bespara er som ska flyga till Kreta lite irritation kan jag tipsa om:
1) På hotellets minimarket går det inte att betala med kort under €10. Vi fick med andra ord köpa massa onödigt för att kunna ha vatten med på den 2,5 timmar långa bussresan genom bergen till flygplatsen.
2) På Kretas flygplats finns det bara en kedja med någon snabbmat typ pajer och mackor. Pajerna var jättegoda tyckte jag. Om man nu hade några euro att betala med. Restaurangen tar nämligen inte kort överhuvudtaget. Cash is king. Det hade varit bra om Vingkillen sagt det till oss i bussen i samband med att han avslutade informationstalet med “just det, ert plan är cirka en timme försenat men det finns restauranger innanför säkerhetskontrollen…”
3) Handsprit och eget toapapper kan vara bra att ha i handbagaget även om du reser inom EU. Snuskiga toaletter, stolar, handtag. Kretas flygplats känns som en grohärd för diverse sjukdomar.
Men vad fasen, är man känslig för motgångar får man stanna hemma i Svedala! Vi har trygga och stabila barn som snabbt anpassar sig till nya förutsättningar och de är en fröjd att resa med. Nu har vi ett par dagar hemma innan vi ger oss ut på nya äventyr!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer