Hammocken, grillat och sällskapsspel

Idag har jag spenderat absolut heeeela dagen i hammocken. Igår började jag att läsa Camilla Läckbergs senaste bok Sjöjungfrun. Idag är den utläst. På Gran Canaria i våras läste jag fyra av hennes tidigare böcker så det har väl blivit något av en semestertradition. Hemma läser jag aldrig böcker. Förutom att jag stör mig på huvudpersonen Erika; klumpig, klåfingrig och alltid med en “magkänsla” för något, så är väl böckerna helt okej. Dock skriver Läckberg i mina ögon “svennefierat”. Till undre medelklass/arbetarklass. Stolpigt språk, flörtande med svenskarnas bild av västkusten. Alltid lika uppenbart vem som är mördaren i slutet och noggrant förklarat motiv, inga lösa trådar att fundera kring på egen hand. Men tydligen perfekt för en höggravid flodhäst i en hammock i de värmländska skogarna med sammandragningar from hell.
Både till lunch och middag tändes grillen. Jag åt kycklingkorv, de andra chorizo, till lunch. Vid åtta grillade Simon hamburgare som vi åt med stekt ägg, massa hemmagjorda röror och fräscha grönsaker. Jag beställde en cola light av ungdomarna när de skulle åka en sväng in till byn (Molkom), det var så gott efter att ha svettats i skuggan hela dagen! Vardagslyx!
Kvällen har ägnats åt sällskapspel: någon form av TP fast med lite andra kategorier och utan spelplan, man samlade kryss istället. Lite ekoinriktat med mycket miljöfrågor. Inte min starka sida kunskapsmässigt. Fråga mig om Anja Pärson, Björn Borg och lite idrottshistoria istället! Jag hann med två rundor Texas Hold´Em innan jag tröttnade och kröp ner med fläktarna nu i sängen istället.
Idag har soffan levererats till lägenheten och tapetseringen av sovrummet blev klar i natt. Nu börjar det likna något därhemma! Ska bli så spännande att se imorgon kväll!
Elin, Simon och Agnes skjutsar mig till Örebro imorgon förmiddag, vi ska åka härifrån vid halv elva. Klockan ett går tåget och sen är jag i Stockholm vid tre. Om det inte blir några förseningar hinner jag hem innan ultraljudet halv fem.
Jag längtar så efter min Kärlek och vår fina lägenhet. Innan jag träffade Hans hade jag inte alls några problem med att vara borta från pojkvänner längre perioder, men med honom är det annorlunda. Min soulmate! I love!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer