Hellasgården och Källtorpsjön

Apropå alla tips på ställen för småbarnsföräldrar som jag samlar in i Philips Avent Stockholm Baby Guide Challenge så är Källtorpsjön och badplatsen på andra sidan Hellasgården perfekt! Man får gå en bit från parkeringen (eller busshållplatsen), till vänster om sjön men det är det värt när den gigantiska gräsmattan (jippi, vi slipper sanden!) breder ut sig ovanför badbryggorna som ramar in de små badplatserna som skyddat ligger i skuggan under träden.
Det går att köpa glass men annars är det picknick som gäller.
Baxter satt på det grunda med vatten till höften jättenöjd medan Sixten arbetade med spaden. Ibland kom det moln som gjorde Anna fly förbannad (har man semester så har man) men jag tyckte att det fläktade skönt.
Chrille var disciplinerad och simmade sjön runt medan lilla Lucas sov. Imponerande men så är han också en triatlet. Anna och jag solade istället. Under molnen.


Har man en vagn som heter Donkey så har man. Gud vad grejer jag alltid har med!


Sixten spelade fotboll såklart. Vi älskar den mjuka men ändå hårda bollen som dessutom tål vatten och studsar jättebra.


Kolla vilka fina bröder som samsas om sin mamma och dessutom håller händerna. Bästa kompisar.


Sixten ligger och funderar. Baxter sitter och funderar.


Och som jag skrivit tidigare: Sixten har lärt sig kameran i iphone. Och nu också appen Photo Process. Det finns måååååååånga bilder på honom.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer