High on Running

Satan vad bra det går att springa nu! Jag har jordens flow och kroppen orkar oändligt mycket. Det har gjort underverk för min kropp att ha två veckor med ett fåtal träningspass. Jag känner mig urstark.
Mitt nästa stora mål är Midnattsloppet om ett par veckor. En mil. Under 45 minuter är målet. Jag ska springa för Loppi.se som anmält mig och några Mammabloggare bland annat Hejamamma.wordpress.com som är en hejare på att träna. Det ska bli så roligt att träffa tjejerna som jag lärde känna under Mammabloggkryssningen i juni igen.
Tillbaka till dagens träningspass: det är först nu efter 9 månader som jag har börjat använda pulsklockan i träningen igen. Jag har behövt vara lyhörd på höfter, bäckenbotten och ländrygg framför att hålla koll på puls men nu är jag så pass återhämtad efter graviditet och förlossningen att jag kan höja blicken mot andra mål och pressa kroppen ytterligare.
Samma pulsnivå som vid ett löppass på Kreta var busenkel idag. Tänk vad lite svalare väder och fläktande vind kan göra för känslan. Västerbron suger lika mycket som vanligt men pulsen sticker inte iväg.
I öronen hade jag musik till det cykelpass jag ska köra på Sats Odenplan i höst. Blandad kompott med både tempo och tunga backar. Jag är nöjd med låtval men finslipar på intervallernas längd och placering.
Nu är det fredagskväll och kantarellmacka på G. 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer