Inspiration till cirkelträning

Jag tänkte dela med mig av inspiration till ett cirkelträningspass. Cirkelträning är lämpligt när man vill komma igång med träning efter uppehåll eller söker ett träningspass med hög intensitet. Det som definierar ett cirkelträningspass är att man kör fyra övningar eller fler på raken.
På en av mina idrottslektioner idag så hade vi tema styrketräning och konditionsträning i cirkelform. Eleverna delade in sig i 3 grupper med varsitt tema: underkropp, överkropp eller mage. Grupperna fick sedan i uppgift att ta fram tre övningar på sitt eget tema samt en konditionsövning. Sedan gick vi igenom alla övningarna gemensamt och satte ihop dem till en cirkel med 12 övningar. Underkropp, överkropp, mage, kondition, underkropp igen osv. Vi körde sedan två varv på denna cirkel med 45 sekunder arbete och 15 sekunder vila på varje station med 3 minuter vila mellan varven. Hela passet tar 27 minuter exklusive uppvärmning.
De 12 övningar som eleverna själva valde att köra blev följande:
Jägarvila
Rygglyft
Plankan
Upphopp
Utfall
Armhävningar
Fällkniven
Löpning
Tåhävningar
Lyft åt sidan med gummiband
Rumplyft
Hopprep
Kreativt, nytänkande och inspirerande. En bra struktur på passet med stora muskelgrupper inkopplade och med inslag av konditionsträning. Med andra ord: En mycket nöjd idrottslärare med elever som visar att de själva kan planera och genomföra träning. 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer