Jobbiga listan

JOBBIGA LISTAN

Jag hittade den här roliga listan hos Underbara Clara, vi träffades för ett par år sedan när vi gästade podden Joller. Här kommer min version av Jobbiga listan!

Vad ville du bli när du var barn?

Polis eller lärare.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Jag kände redan då att jag ville jobba med träning men tänkte nog mer sjukgymnastinriktning kanske hos något idrottslag. PT-yrket var inte utbrett på samma sätt som det är nu för tiden.

Vilka var dina bästa och sämsta ämnen i skolan?

Jag har alltid tyckt om att skriva och varit bra på att uttrycka mig i skrift, mitt bästa ämne förutom idrott såklart var svenska. Jag hade dessutom mycket gratis från mina föräldrar som är socionom respektive jurist så det samhällsorienterade ämnena upplevde jag som ganska lätta och en del av allmänbildning. Jag hade dessutom en fantastisk lärare i SO-ämnena under högstadiet. Mina sämsta ämnen var teknik, fysik och kemi!

Vilket var ditt allra första jobb?

Mitt första betalda jobb var som kanotskoleledare i kanotföreningen. Jag har alltid älskat att jobba utomhus och att få betalt för att lära barn att paddla var världens drömjobb för mig, typ 12 år gammal. Jag tror att jag fick 1260:- för en veckas jobb, det köpte jag en ny paddel för!

Vad har du haft för olika betalda jobb?

I typ kronologisk ordning: Kanotskoleledare, uthyrare och säljare på en kanotcentral, kassabiträde på en wokrestaurang, olika tjänster på Burger King, alla sorters tjänster inom träning på Nautilus (nuvarande Actic), på E2 (nuvarande Sats), på olika Sats-center, som lärare på gymnasieskola och nu som någon form av entreprenör i mina egna företag som författare, coach, föreläsare, chef, PT osv.

Vad har du gått för utbildning?

Jag gick på Kanotgymnasiet, ett riksidrottgymnasium med internatboende i Nyköping. Jag hade samhälle med företagsekonomisk inriktning och kunde välja till en stor andel extra kurser med inriktning specialidrott. Sedan läste jag en termin på juristprogrammet på Stockholms universitet innan jag tog mitt förnuft till fånga och vågade satsa på en utbildning inriktad på träning, kost och hälsa med pedagogisk utgångspunkt, nämligen Lärarprogrammet inriktning Idrott och hälsa på GIH. Efter det läste jag Idrottspsykologi på Stockholms universitet en termin på kvällstid. Medan jag pluggade på GIH sökte jag stipendium för att gå privata utbildningar på Safe Education inriktning Styrkeinstruktör, PT, kostrådgivning och gruppträningsinstruktör.

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Jag jobbar med träning, kost och hälsa på olika sätt. Mina viktigaste och största arbetsuppgifter handlar om att bygga upp Lofsangruppen som är ett PT Online-företag där man får coachning online genom en app med individuella program och råd av en riktig coach. Utöver detta jobb så föreläser jag mycket, skriver böcker, jobbar lite som PT live, poddar, och jobbar med mina sociala medier, det som brukar kallas för content marketing.

Vilka är dina starka respektive svaga sidor på jobbet?

Den viktigaste framgångsfaktorn under min karriär de senaste 5 åren har varit min förmåga att bygga nätverk och hitta riktigt vassa människor med spetskompetens som kompletterar mig. Vi är 30 personer som jobbar tillsammans i Lofsangruppen på olika sätt. Jag är bra på att se potential i människor. En svagare sida hos mig är att jag går fort fram och glömmer bort att landa i projekt, både för att kunna utvärdera men också för att njuta. Jag jobbar på den delen!

Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?

Jag är väldigt stolt över att jag kan erbjuda jobbmöjligheter för andra människor i min bransch. Jag är duktig på marknadsföring och paketering, något som inte alla PTs vill och behöver kunna. Jag jobbar gärna hårt för att andra ska kunna leva på att jobba med träning, det är en fantastisk bransch att jobba i!

Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?

Jag tycker att internet är fantastiskt och kan absolut se mig själv i IT-branschen på något sätt om några år. Jag tycker också att det skulle vara roligt att jobba mer med utbildning av PTs och liknande, som arbetsgivare så ser jag både styrkor men också svagheter hos nyutbildade PTs och coacher i branschen.

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Jag skulle aldrig kunna jobba som kock, varken på stjärnkrog eller en vanlig restaurang. Jag kan mycket om kost, näringslära, kostrådgivning och beteenden kopplade till kost men laga mat, det är jag inte bra på!

Vad gör du om fem år?

Om fem år har jag utvecklat mina företag, jobbar mer internationellt och har flera digitala verktyg som når hundratusentals användare. Branschen kommer att se annorlunda ut då och jag kommer att ha varit med och utvecklat den.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer