Knäckemackor i påsk

I samarbete med Friggs.
Jag är en riktig liten smörgåsråtta, och skulle utan vidare kunna äta mackor till både frukost, lunch och middag 😆
Jag har precis nyfiket testat Friggs glutenfria knäckebröd, som är ganska nytt på marknaden. Det är bakat på bl a bovetemjöl och majsmjöl och kommer i fyra goda smaker:
Chia Vallmofrö
Sesam Linfrö
Spenat Svart sesamfrö
Tomat Sesamfrö

Det finns som bekant en stark trend kring glutenfritt och det är utmärkt att det blivit ett mycket bättre utbud av glutenfria produkter att välja på för de som är glutenintoleranta. Dessutom är det gott när brödet smakar ordentligt, och det blir ju inte direkt sämre av att lägga spännande saker på topp! Jag har lite svårt att bestämma mig för vilken av smakerna som är min favorit just nu, men en som ligger bra till är tomat & sesamfrö. De här knäckebröden är så goda att man kan äta de som de är med bara lite smör eller en skiva ost eller varför inte lite keso eller avokado på, t ex efter träningen.
Vi ska åka till landet ute i skärgården vid Rådmansö i påsk och fira med min mamma och mina systrar, något jag ser fram emot. Jag hoppas att jag kan få med den här grymma mackan på vårt påskbord till helgen: Man gör den på rullar av flatrökt skinka med färsk sparris och rödlöks- & äppelchutney med russin och dadelsirap. Massor av rejäla smaker, en hel måltid! Chutneyn gör man genom att fräsa äpple, rödlök och russin en stund och sedan tillsätta pyttelite rött vin, timjan, honung, dadelsirap och salt och peppar. Sedan får det koka ihop på låg värme ca 30 min och sedan vila i rumstemperatur tills det geggat ihop sig.
 

– Lycka till och glad påsk!


Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer