Konditionsträning

Dagens träningspass blev lite kortare och innehöll bara konditionsträning. För även om jag springer som konditionsträning så är det inte för att primärt bli en bättre löpare utan för att förbättra syreupptagningsförmågan. Många blandar ihop det men jag tycker att det är viktigt att vara tydlig och ärlig mot sig själv med vad man tränar och VARFÖR.
Vill du bli en bättre löpare ska du löpträna och komplettera med styrketräning. Vill du bli starkare bör du styrketräna och komplettera med konditionsträning. Vill du bli allsidigt stark och bra på många områden får du kompromissa och välja ut ett par fokusområden.
Jag sprang i dag ett pass som tar 21 minuter:
10 minuter stege från 10km/h upp till 19km/h. Öka 0,5 i hastighet var 30:e sekund. Efter 15km/h vila 20 sek i början av varje minut och spring 20 sek på vardera hastighet med 0,5 ökning. Upprepa upp till 19km/h. Detta tar 10 minuter. Startar ni på 8 så kör ni ökning så länge det går så det blir 10 minuter totalt.
2 minuter vila.
Två tabataintervaller (20sek/10sek) á 4 minuter på 19km/h med 3 minuter vila mellan de två. Ståvila mellan varje 20sek.
Jag kämpar verkligen till sista steg på 19km/h. Eftersom jag har helt vanliga PT-kunder som klarar 19km/h så har jag hela tiden motivationen att klara lika mycket men det är en riktig utmaning.
Det är aldrig för sent att börja konditionsträna i intervallform. Det är varierad träning, tiden går fortare än vanlig joggning och du får bättre kondition och förbränning på köpet.
Nu blir det afterbeach på balkongen och middag på hotellets restaurang!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer