La Vecchia Signora

Jag överraskade Hans igår genom att ha bokat bord på en italienare på söder som vi aldrig besökt. Mat är väldigt viktigt för oss och vi lägger gärna ner både pengar och tid på bra mat. Om vi får möjlighet till barnvakt så går vi aldrig på bio eller krogen utan sitter hellre ett par timmar på en restaurang och så kommer vi hem i god tid, ofta innan Sixten har somnat. Det är lagom för oss.


Sedan jag slutade äta kolhydrater på kvällen så har jag blivit känsligare för kolhydrater överhuvudtaget så även om jag gärna skulle ha ätit en pasta igår så vet jag att jag får ont i magen så istället åt jag mozzarella, jordärtskocka och annan antipasti. Hans åt pasta och drack lite vin och jag tror att han kände sig firad. Jag dricker sällan alkohol och tycker att det är lika lyxigt och mycket godare med iskall cola zero med citron och is.
Maten var bra och vi hade en mycket social och duktig servitör. Menyn kändes ganska avancerad för att vara en italienare på söder men den verkar funka för restaurangen var full hela kvällen.


Det var mysigt att promenera över Södermalm båda riktningar och vi ser fram emot våren och sommaren i vår nya stadsdel. Jag ska cykla med barnen i vagnen bakom och så ska vi äta glass på en bänk i solen.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer